Pričeska, danes božanska, naslednji dan katastrofalna!

Večina žensk bi priznala, da so imele vsaj eno grozno pričesko v svojem življenju. In če je samo ENA je super :) , največkrat pa žal ni tako. Grozen občutek je, ko končamo s pričesko ali barvo, ki nam nikakor ne pristaja, ni to kar smo si želeli in pričakovali, naslednji dan pa je  še oblikovati ne znamo tako, kot je to naredil frizer!! Grrr…

Kakor koli že, preden se odločate za novo pričesko in se želite v velikem loku izogniti vseh nepotrebnih kasnejših neprijetnosti in krokodiljih solz, ko pridete domov, je priporočljivo razmisliti o tem kakšna pričeska bi prav za prav pristajala vaši obliko obraza, kakšen karakter ste, koliko časa imate zjutraj za urejanje, kakšen način življenja imate in ali bo pristajala vašemu stilu oblačenja. Če si boste vzeli čas ali poiskali pomoč stilista, ki vam bo svetoval in pomagal pri odločitvi, si lahko privarčujete precej živcev in razočaranja.

 

nadya Bird

Nadya Bird

IZBIRA FRIZERJA

Naslednja stvar je, da si poiščete pravega frizerja, ki vam bo naredil najboljšo frizuro v vašem življenju! No, vsaj približno.  Torej, kako naprej če ste kar naprej razočarani s frizerji in greste vedno drugemu? Ja, potrebno bo manjše raziskovanje in najlažje je, da vprašate ljudi okoli vas, ki imajo frizuro, ki vam je všeč, kam hodijo. Če se določeno ime pojavi večkrat, bo že nekaj na tem, a ne? Tudi če srečate popolno neznanko, ki ima čudovito frizuro, ustavite jo, pohvalite frizuro in jo vprašajte kam hodi. Enostavno.

MORALI BI ŽE VEDETI
Da se ne borite proti svojemu tipu las. Če imate “topsy” močne male kodre, ne pričakujte preveč, da boste imele ravne lase brez cel kup časa, truda in denarja, da bi to dosegle in vzdrževale.  To pač ne gre tako! Ravno tako ne morate imeti goste kodre, če imate tanke in zelo mehke lase. Prilagodite se, ni vse samo črno ali samo belo.

Scarlet Johanson

Scarlet Johansson

VAŠA PRIČESKA NAJ BO SKLADNA Z VAŠIM STILOM OBLAČENJA
Razmislite o tem, ali je vaša pričeska skladna z vašo garderobo in značajem. Dramatična pričeska ostrih linij, ki se nosi dvignjena v zrak se ne bo najbolje skladala niti izgledala s klasičnim, športnim ali romantičnim načinom oblačenja. Vaš cilj je doseči skladen izgled, od glave do tal. Ali vaše barve las, oblačil, stili delujejo med seboj? Če imate težavo s tem, jo boste sami težko rešili obrnite se na stilista, ki vam lahko ogromno pomaga pri težavi.

PAZITE NA OBLIKO OBRAZA
Morda se niti ne zavedate, da je ravno vaš obraz pogojevalec uspešnosti pričeske in končnega izgleda. Zato je najbolj pomembno, da najprej poznamo pravo obliko svojega obraza in se odločamo na podlagi le-tega. Okrogel obraz lahko izgleda manj okrogel z diagonalnimi resicami ali dolgo frizuro. Tudi to je ena od tem pri našem stilskem svetovanju, kjer vam pomagamo tudi s to težavo. Pomagamo vam, da se odločite za pravo pričesko in tudi barvo.

PAZITE NA VELIKOST
Včasih vidim obilnejše ženske, ki izgledajo kot, da imajo miniaturno glavo na telesu. Vaša pričeska mora biti proporcionalno uravnotežena s celim telesom. Tako bi tudi ogromna, bujna pričeska smešno izgledala na majhni in drobni osebi.

 

Charlize TheronCharlize Theron

KRATKO IN SLADKO                                                             
Srednja do kratka dolžina ustreza večini žensk. Podaljša vrat, zato izgledate večje, zoža vam zgornji del in lahko stopi več let z vašega obraza :) Pod to dolžino je mišljena dolžina do ramen in krajše.

sojoarts.net

sojoarts

IZBERITE PRIČESKO, KI ZAHTEVA MINIMALNO SKRB
Če zjutraj za ureditev pričeske potrebujete več kot 20 minut, je morda čas za nov stil? Večina žensk ima že brez tega, da eno uro vsako jutro stojijo pred ogledalom, dovolj za narediti čez dan.

STIL, KI VAM JE PRISTAJAL PRED 10-IMI LETI NI NUJNO, DA VAM TUDI DANES!
Vprašajte se, ali nosite stil pričeske ker izgledate super zdaj ali ker ste tako izgledali …. let nazaj? S časom se tudi naš obraz spreminja. Kar vam je pristajalo pred leti ni nujno, da je tako še danes. Poglejte se brez predsodkov in razmislite o tem, kako izgledate ali pa vprašajte prijatelje z iskreno mnenje. Vedno pa se lahko obrnete tudi na stilista, da vam pomaga.

xoxo

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.