Kaj obleči na razgovor za službo?

Izbira primernega izgleda, ko gre za razgovor, je lahko zelo težka naloga in prava mala živčna vojna…

 

4d4ca71fef775_preview-300   br-otf-out14567odv01   5893

Sam razgovor za službo je zelo stresen za večino ljudi. Na razgovoru vas ocenjujejo na podlagi vašega znanja in sposobnosti a tudi na podlagi vašega izgleda. Ne si delati utvarm da videz ni pomemben, ker je :)

Ljudje vedno ocenjujemo sposobnost ljudi na podlagi prvega vtisa, če tudi se tega ne zavedate, niti si tega želite. Imate pa vsega 3 sekunde, da naredite dober vtis, torej namenite veliko pozornosti temu, da boste izgledali čim bolj urejeno.

NEKAJ IDEJ

What-to-Wear-to-a-Job-Interview1 w2 INTERVIEW1 IMG1383935036668 INTERVIEW-2 PIECES-FASHION-LADIES imagesKEXB6K2I 209256

Razgovor za službo je uradni dogodek, kar pomeni, da je primerno obleči le določena oblačila. To ne pomeni nujno, da ne morete nositi tudi svoja službena oblačila s stilom. Pomembno je, da se jasno ve, katera oblačila resnično niso primerna za v službo. Za kateri koli razgovor ni primerno, da se prikažete v mini krilu, ali mrežastih žabah, preglobokem dekolteju, prosojni bluzi in seveda strganih ali premajhnih oblačilih. Izognite pa se tudi oblačilom s preveč kričečimi in živimi barvami (rdeča), prihranite jih za majhne dodatke (uhani, nakit, broška, sponka za lase, dodatki na čevljih, pas, itd.) Obrnite se na nas osebnega stilista, ki vam bo pomagal pri selekciji oblačil in dodatkov. Marsikaj se da najti že v vaši obstoječi garderobi.

 

classic-pants-suits fashionable-job-interview-outfits

Svoj izgled prilagodite delovnemu mestu za katerega se potegujete. Naredite domačo nalogo in se pozanimajte, kakšno politiko in pravila oblačenja “dress code” ima določeno podjetje, kamor odhajate na razgovor. Z oblačili pokažite, da vam veliko pomeni ta služba.

 

autumn-fashion-3      work-wear

Zelo pomembno je tudi kakšno postavo imate in se znate temu pravilno obleči. Oblačila so lahko super in lepa, ampak če ta oblačila niso primerna za vaš tip postave, bojo na vas izgledala grozno in ceneno. Vsak tip oblačila lahko najdete v različici, ki je najboljša izbira za vašo postavo. Poznavanje svoje postave pa vam ne pride prav samo na razgovoru za službo, temveč tudi v nadaljnjem sestavljanju poslovne garderobe in zasebnem življenju. Obrnite se na osebnega stilista, da vam pomaga pri tem. Kdaj boste izgledali najbolje? Takrat, ko boste razumeli in znali obleči svoj tip postave.

 

whattoweartoint_thumb    woman-at-interview-cosmopolitan-magazine

Ne pozabite pa tudi na pričesko, ki naj bo enostavna pa vendar ne preveč elegantna, da se bo še vedno podala vašemu stilu oblačenja. Lahko izberete preprosto ravne spuščene lase, ali pa spete v čop ili tesno figo. Če ne veste katera pričeska je primerna za vaš obraz, se obrnite na osebnega stilista in vam bo pomagal pri pravi izbiri.

 

www.clicknclicks.comm

Vse kar rabite je še samozavest in nasmešek :)

Srečno!

 

xoxo

No Responses

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.