V: Kako organizirano garderobo imate pa vi osebno?

O: Draga Saša, to me pa v vsem tem času še nihče ni vprašal! Kako organizirano garderobo imam pa jaz… Moram reči, da zelo. Že po naravi nisem ljubiteljica nereda in tudi nikakor ne prenesem preprosto vrženih in zmečkanih oblačil v omari. Zato vedno lepo skrbim za oblačila in red. Ko se enkrat navadiš ni težko! Morda imam tudi prednost v tem, da imam res veliko prostora v garderobi in še preden smo sobo “žrtvovali” in predelali v garderobno sobo, (ki sem si jo vedno želela in to je morala biti in tudi je, bela :) ), sem že natančno vedela, kaj rabim in želim. Ker se poskušam kar se da izognit zmečkanim oblačilom, jih imam večino lepo obešenih na obešalnikih. Tudi veliko pozornosti namenim temu, da so obešalniki primerni oblačilom, da jih ne poškodujem po nepotrebnem. Je pa res, da se da, vzpostaviti red, tudi če imate samo eno omaro na voljo, skrivnost je v organizaciji. Vsi, ki imajo manj prostora za oblačila, pa imajo drugo prednost – prej se poslovijo od oblačil, ki jih ne nosijo. Prostor raje uporabijo za nova oblačila :)

Kaj je meni najbolj pomembno, ko gre za garderobo? To, da ko stojim pred njo, imam veliko večino oblačil in dodatkov na očeh. Veliko lažje je usklajevati, če takoj, brez brskanja vidite, kaj vse imate na voljo. Aja, da ne pozabim, obvezno pa je tudi VELIKO OGLEDALO v katerem se lahko vidite celi, od glave in čisto do tal. Tako lahko vsakič, preden se odpravite ven preverite, če je vse na svojem mestu 😉

Organizacija v moji garderobi izgleda predvsem tako:

– Oblačila so vedno ločena po sezonah. Sezon, kot so poletje in zima ne mešam skupaj. Blizu pa so si pomlad- poletje in jesen-zima zaradi lažjega usklajevanja. Če nimate prostora v omari za vse sezone, si lahko pomagate tako, da menjavate sezone in oblačila, ki jih ne potrebujete pospravljate v nepredušne vreče, škatle, itd., pazite samo na vlago in molje.

– Vsa oblačila so zložena po nekem vrstnem redu, ki je meni blizu (seveda ima vsak svoj “red”, kajti kar je nekomu red je drugemu lahko kaos) Recimo skupaj so vsi blazerji (ki jih obožujem!), jakne skupaj, obleke, krila, puloverji, majice, srajce, hlače, itd.

6

–  Vsako skupino oblačil imam zloženo po vzorcih in barvi, od bele proti črni…

fhf   ss

– V dvorednih velikih predalnikih pa imam razne “elemente”, ki mi pomagajo pri redu. Recimo, podloge s predali, ki ločijo pasove med seboj, nogavice, spodnje perilo, kopalke, razne dodatke, itd.

 

tgrt photo

– Za šale in rute imam kar obešalnike, ki so čisto primerni za ta namen. Visijo pa na zunanji strani omare, tako so mi vedno lahko vidni in dostopni pri usklajevanju.

7

– Velike predale uporabljam za velike torbe, torbice, klobuke, za očala pa imam recimo obešalnik  s katerega visijo. Veliko inspiracij, za reševanje te problematike dobim pri prebiranju raznih “vintage home deco” revij…

photo4

– Plašče za zimo imam v drugi sobi, ker  mi zavzamejo preveč prostora v garderobi :/

– Večino nakita imam ravno tako obešenega na obešalniku, ki visi z vrat omare, za lažje kombiniranje. Ostali nakit, ki pa ni primeren za visenje, pa imam shranjen v manjši pleteni košari z malimi pregradami, da se prstani ne mešajo med seboj.

 

sa zikz

– Čevljev pa nimam v garderobni sobi, ker nisem ravno za to, da se shranjuje nošene čevlje v garderobi. Nekatere pa to ne moti in je tudi prav. V predsobi jih imamo zložene v predalnikih, ki so namenjeni temu.

– v vseh omarah pa imam vedno sredstva proti osovraženim moljem…

Tako Saša, upam, da sem dovolj podrobno opisala “stanje” svoje garderobe 😀

xoxo

2 Comments

  1. Kelly February 8, 2015

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.