Kako doseči organizirano garderobo?

 

Majhen je pomen v imetju najnovejše torbice ali obleke, če je ne najdemo v omari, ko se oblačimo. Čista in dobro organizirana garderoba namesto zmedene zmešnjave oblačil in dodatkov pomeni, da povečamo naš moden nakup in pridobimo uglajene in skrbno premišljene outfite tudi na še tako burna jutra.   

 Image

1.Korak : Znebite se starih oblačil

Morda je to težek korak, ampak z metanjem oblačil v koš ali donacijo boste pridobili prostor v vaši omari. Priporočeno je, da zavržete oblačila, ki jih niste nosili že vsaj dve leti ali pa nimajo globljega pomena. Znebite se tudi oblačil, ki so vam prevelika ali pa premajhna. Čas je da si kupite nova oblačila. Če se ne morete odločiti ali bi zavrgli oblačilo ali ne se vprašajte, če bi jo kupili še enkrat ali pa če ima sentimentalno vrednost.

2.Korak : Pokličite strokovnjaka ali  najdite svoje rešitve

Če se zanimate za najem strokovnjaka, ki vam bo organiziral omaro je lahko bolj dostopno kot si mislite. Omara izdelana po naročilu, je luksuz katerega si lahko marsikateri iz med nas privošči. Še tako velika podjetja, z garderobnimi omarami, vam oblikujejo omaro po vaših željah in za vaš žep. Če ta možnost ni za vas, si lahko sami pomagate tako, da uporabljate shranjevalne enote, ki vam naredijo pregled nad oblačili in dodatki.

3.Korak : začnite organizirati

Majice, bluze: Če imate prostor za obešanje, jih obesite, saj boste tako bolje videli  kaj obleči in s tem boste oblačila bolj nosili, kot pa če so zložena in jih ne vidite.

 Image

Puloverji :  Zelo težke in debele puloverje zložite, saj lahko na obešalnikih izgubijo obliko in se razvlečejo. Puloverje si lahko razvrstite po barvah in debelini. Če imate težave z molji poskrbite še zato in si priskrbite zaščito pred njimi.

Image 

Kavbojke : Kavbojke si lahko organizirate na več načinov. Lahko jih razvrstite po barvah, znamki, kroju,… Največkrat so razvrščene po barvah in obešene.

Image 

Hlače, krila, kratke hlače : Obesite jih s pomočjo sponke in zložite tako, da je notranja stran zunaj, da se na zunanji strani ne poznajo sledi sponke.  Tako vse zgleda bolj enotno, kar da omari bolj čist videz.

 Image

Obleke : Za obleke je priporočeno, da so razvrščene po barvi in ne po dolžini. Lahko jih organizirate tako, da so razvrščene od oblek brez naramnic do tistih z dolgimi rokavi. Če je obleka ravno prišla iz čistilnice, je ne smete pustiti v plastični vreči, saj se kemikalije primejo oblačila in lahko povzročijo škodo.

Image  

Torbice, šali, pokrivala : Najbolje je, da jih imate izven vrečk za zaščito pred prahom, saj jih tako vidite in se lažje odločate. Nič nebo narobe če bodo izven vrečk zato uživajte v pogledu. Za šale je najboljše, da so zloženi v vrsti in razvrščeni po barvi in materialu saj tako najlažje vzamete želen šal, ne da bi pri tem uničili organizacijo drugih. Pokrivala imate lahko spravljene v škatlah.

 Image

Čevlji : Najbolj pregledno bo, če boste desni čevelj obrnili s prsti navzven in desnega z peto navzven, tako da vidite sprednji in zadnji del na enkrat. To vam pomaga pri odločanju kakšne čevlje želite. Superge in natikače pa spravite na najmanj vidno mesto.

 

 Image

Spodnje perilo : Organizirajte ga po barvi, velikosti in tipu. Poskrbite, da obrnete vrstni red nedrčkov in spodnjic, da ne nosite vedno istih.

 Image

xoxo

No Responses

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.