Obiščite Milano: vodnik za modne navdušenke, 1. del

Milano! Prestolnica italijanske pokrajine Lombardije, je vsem najbolj znan kot mesto kjer je doma moda. V tej metropoli s 5 milijoni prebivalcev se vsako leto spomladi in jeseni odvije eden najpomembnejših svetovnih tednov mode. Poleg tega se ponaša tudi s cvetočim kulturnim življenjem ter odličnimi restavracijami.

milano

                                                                          Foto: Katja Urbanija

 

Če se odpravite v Milano je sprehod najbolje začeti na glavnem trgu: Piazza Duomo. Očaral vas bo presunljiv pogled na enega najlepših primerov gotike južno od Alp, čudovito stolnico (duomo), katere notranjost je prav tako izjemna kot zunanjost. Lahko se celo povzpnete na njeno streho in si z nje ogledate celotno mesto.

milano 1

                                                                         Foto: Katja Urbanija

 

Na severni strani trga lahko skozi mogočen slavolok vstopite v eno prvih nakupovalnih galerij v Evropi, ki je bila zgrajena leta 1877 in poimenovana po prvem italijanskem kralju. To je Galleria Vittorio Emanuelle II, v kateri imajo svoje prodajalne znamke kot sta Prada in Louis Vuitton ter je vsekakor vredna ogleda. Če imate dovolj časa, se ustavite v knjigarni in papirnici Rizzoli in pobrskajte za knjigami o modi, modnih oblikovalcih pa tudi za malo drugačnimi modnimi revijami.

milano 2

                                                                      Motta Caffe Bar Milano

 

Čas je za kavo! Italijani jemljejo pitje kave resno in se glede tega držijo določenih nenapisanih pravil. Tako na primer kavo najpogosteje spijejo kar ob šanku, cappuccino le z zajtrkom, po kosilu pa navadno le kratko kavo ali espresso. Držite se ustaljenih milanskih pravil in tokrat spijte kavo stoje. Če ne marate kave brez mleka lahko naročite macchiato.

milano 3

                                                                              Rinascente

 

Na glavnem trgu stoji še ena stavba, mimo katere modne navdušenke preprosto ne morejo: La Rinascente: http://www.rinascente.it/rinascente/en/ . V tej veleblagovnici lahko kupite vse, od obleke Versace in dodatkov za dom Alessi do odličnih kozmetičnih izdelkov in parfumov na oddelku kozmetike v pritličju. V najvišjem nadstropju lahko najdete oddelek s hrano, kjer bo za lačne pravi naslov Obikà Mozzarela Bar. Dobro se najejte, pred nami je sprehod po najbolj modnih ulicah Milana.

 

xoxo

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.