Obiščite Milano: Vodnik za modne navdušenke, 2. Del

Prvi del najdete tu: http://ninavidmarblog.com/2014/09/26/obiscite-milano-vodnik-za-modne-navdusenke-1-del/

Čas je za sprehod po modni četrti Milana: Quadrilatero della moda. Njene meje predstavljajo ulice Via Montenapoleone, Via Manzoni, Via della Spiga in Corso Venezia. Tukaj lahko najdete butike najbolj znanih blagovnih znamk na svetu. Četrt je vredna ogleda tudi, če ne nameravate kupiti ničesar. Zagotovo vas bodo očarale čudovite izložbe ter zanimivi mimoidoči. Po četrti se namreč sprehajajo različni ljudje: bogati in slavni kupci, poslovneži, nezainteresirani sprehajalci  in celo kakšna manekenka.

milano

                                                    http://www.apartmentdistrict.com/blog/wp-content/uploads/2012/04/ad_italia4.jpg

 

Ko ste se naveličali sprehajanja ali nakupovanja se vrnite na glavni trg: Piazza Duomo, ki je, kot ste do zdaj lahko opazili, vedno odlično izhodišče. Odpočijte svoje utrujene noge in si privoščite koktajl na terasi: Terazza Aperol. Z nje lahko uživate v čudovitem razgledu na trg in stolnico.

 

milano 1

                                                                                                                Foto: Katja Urbanija

 

Trenutno je sicer večina mestnega središča v elementu prenove in preurejanja saj se celotno mesto pripravlja na EXPO 2015. Milano bo med 1. majem in 31. oktobrom 2015 drugič gostil svetovno razstavo. Moto letošnje je: Feeding the planet, energy for life, raztezala pa se bo na 200 hektarih površin na obrobju mesta. V času razstave pričakujejo približno 20 milijonov obiskovalcev.

milano3

http://www.expo2015.org/cs/Expo/1392227163618/dettaglio_DOPO_EVENTO_1280x400.jpg

Milano je poleg modne in finančne prestolnice tudi pomembno kulturno središče. V njem je mogoče najti celo vrsto galerij in muzejev, le nekaj korakov od glavnega trga pa si lahko ogledate slavno milansko opero: Teatro alla Scala. Ljubitelji opere naj si karte rezervirajo v naprej. Stavba sama navzven deluje nekoliko dolgočasno, a tu nastopajo svetovno znana imena opere in baleta.

 

milano4

                                                                          http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Milano-La_Scala.jpg

Sprehodite se mimo opere po Via Giuseppe Verdi in Via Brera, ki vas bosta popeljali do najbolj znane milanske galerije: Pinacoteca di Brera. Na poti do tja pa uživajte v čudovitih izložbah mnogih prodajnih galerij, pohištvenih butikov, parfumerije in celo odlične trgovine z vintage oblačili. Naš sprehod po mestu je končan, za Milano pa zagotovo velja isto kot za vsa druga mesta: najbolje ga boste spoznali, če široko odprete oči. Vodiči kakršen je ta pred vami pa naj vam bodo v oporo in ne le nujen seznam opravkov.

xoxo

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.