V&O : Kako naj stiliram in nosim vzorčaste hlače

V : Pozdravljena Nina, zanima me kako naj nosim nove vzorčaste hlače in s čim jih naj kombiniram? Lep pozdrav, Tamara

O: Pozdravljena Tamara, čudovita izbira! :) Povsem enkratno je, da ste se odločila postaviti običajne kavbojke malo na stran in zakorakati v jesen v barvitih, vzorčastih in povsem modnih hlačah. Že na začetku pa vas moram posvariti na razliko med vzorci in potiski. Vzorci so brezčasne oblike in stili vtkani na tkanini oziroma pletenini, v ponavljajočem se sistemu. Kot na primer pepita, karo, pikasti vzorci… Potiski pa so trendy stili kateri so natisnjeni na tkanino oz. pletenino v mnogih variacijah. To so rožasti , chevron, paisley, geometrični in živalski vzorci (zebra, tiger, leopard, žirafa, kača, krokodil).

  sl1

                   prenos

Nekaj na kar morate biti pozorni pri vzorcih ali potiskih je njihova velikost. Saj pretiran in prevelik vzorec ne naredi popolnoma nič dobrega za vašo postavo niti celotnemu stajlingu, v kolikor mu preveč dominira. Nosite potiske in vzorce s stilom in samozavestjo. Seveda pa ne pozabite na barvno usklajenost! Najboljši nasvet katerega vam lahko dam je, da izberete eno barvo iz vzorca na hlačah in oblečete zgornji del in si nadenete nakit v enaki barvi. Lahko pa oblečete tudi zgornji del z identičnim ali pa popolnoma drugačnim vzorcem. Mešanje vzorcev je izredno drzna modna poteza prava eksplozija barv! Za bolj umirjen videz pa raje izberite enobarvne zgornje dele. Toplo pa priporočam uporabo manjših vzorcev in potiskov, sploh pri hlačah in krilih. Pri zgornjih delih je uporaba večjih vzorcev in potiskov prava izbira v kolikor želite ustvariti dodaten volumen. Zapomnite si, da veliko vzorci in potiski vizualno dodajo nekaj kilogramov, ravno nasprotno od majhnih.

sl2

       prenos

Glede na to kakšen stil hlač vam je ljubši ali so to ozki modeli ali pa širši, morate za dober izgled obvezno izbrati popoln top. Širše hlače z vzorcem so težke za kombinirati, še posebno za močnejše postave. Saj jih optično razširi in poveča. Da uravnotežite celoten videz je najbolje, da zraven ohlapnih hlač oblečete oprijet top, ohlapne in lahkotne zgornje dele pa kombinirajte z oprijetimi in skinny hlačami. Za popoln videz pa zraven potiskanih in vzorčastih hlač obujte čevlje s peto, saj bodo čudovito podaljšali vašo silhueto.

sl3

                                                                                                                                  prenos

xoxo

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.