Misliš, Da Si Kavalir? Pa Si Res?

Kaj v teh dneh pomeni biti kavalir? Kot kateri koli drug izraz, se je tudi pomen tega izraza skozi čas izboljšal in spremenil. Stereotipi določajo kavalirja, kot nekoga, ki je uglajen, viteški in olikan. Nekdo, na katerega se lahko zanesete, ki vam odpira vrata, vam daje očarljive komplimente in počne vse te stvari z lahkoto, ker seveda to želi. In, če pogledamo bližje, je pomen besede ostal skoraj enak: kavalir je človek, ki vam kupi pijačo brez skritih namenov in pozna razliko med samozavestjo in aroganco.

Biti kavalir, je stvar življenjskega sloga. Vsak moški lahko seveda premišljeno izbire, da postane kavalir, vendar se mora tega potem tudi držati… Za celo življenje! Torej, če ste se odločili, da je biti kavalir prava pot za vas, je tukaj nekaj pomembnih lastnosti, ki vas bojo pripeljale do tega naziva malce hitreje.

 

Z obleko naredite vtis – nase

Morda mislite, da že samo obleka in kravata naredita kavalija in gospoda iz vas, vendar to ni res. Gospod ni vezan na določen ”man-in-black” izgled; gre bolj za osebni slog in samozavest. Ustvariti morate osebni stil, ki izgleda dobro na vas ter izraža vašo osebnost. Kavalir izgleda samozavestno v svojih oblačilih in oblači se glede starosti primerno. Enako velja tudi za njegov značaj – da se obnaša kot odrasel človek. To ne pomeni, da morate izgubiti smisel za humor, lahko samo zmanjšate svoje preklinjanje na minimum in poskusite malce razširiti svoj besedni zaklad.
kavalir

Negovan izgled je ključen

Ker ste moški, naj ne bo vaš spol kot izgovor, da ste umazani in zanemarjeni! Higiena je zelo pomembna, redno si ščetkajte zobe, umivajte si roke, tuširajte se in dosledno skrbite za svojo urejenost. Po vsakem prhanju uporabite deodorant in pravo kolonjsko vodico. Vaše roke so vaše ogledalo, zato redno čistite svoje nohte in jih strizite na kratko! Poskusite timeti tudi pospravljen in urejen dom, pisarno in čist avto.

 

kavalir

 

Ne bojte se pokazati čustev

Pravi kavalir ne skriva svoje ženske strani in ne boji se svojih občutkov. Lahko ostanete dovolj možati, tudi če ste nežni, prijazni in kdaj pa kdaj pokažete čustva. Poskušajte biti boljši poslušalec, ki preprosto posluša in skuša razumeti problem. Komunicirajte in vzemite v obzir kar je drugim pomembno. Upoštevajte, da ima kavalir svoje mnenje, vendar ne glede vsega in brez težav prizna, kadar česa ne ve o določeni stvari.
kavalir

Nasmejte se – bodite prijazni do drugih in sebe

Poskusite razmišljati kot človek in ne delajte stvari samodejno. Pozdravite svoje sosede. Odstopite sedež starejšim ljudem na avtobusu (in ženskam na splošno). Vzpostavite očesni stik in nasmehnite se, ko naročate kavo ali kosilo. Povejte, da vam je žal, ne ustrahujte in bodite potrpežljivi. Pridržite vrata nekomu. Povejte svoji dami, da je lepa, ne da bi vas to vprašala. Na sestankih dajte svoj telefon na tiho in tudi takrat, ko se družite s prijatelji. Ponudite roko in dami dežnik, v kolikor ga potrebuje – ne glede na to, koliko stara je. Kot ste lahko do sedaj že ugotovili, je sodelovanje, ključni element pri tem, da ste sploh lahko kavalir.

 

gentleman-3

 

Pokažite kako močni ste

Pravi kavalir je v popolnem ravnovesju, skrbi zase in ni ga strah prositi za pomoč. Prav tako bi morali biti sposobni prevzeti nadzor in ostati mirni v raznih situacijah. In največja stvar, ki jo kot kavalir lahko storite je, da naredite točno, kar ste rekli, da boste naredili. Držite svojo besedo. Ne zamujajte – to ni ravno očarljivo. Pomagajte pri opravilih: pomivajte posodo in nosite težke vrečke namesto vaših ljubljenih.
kavalir

 

 

Odkrijte svojo strast

Kaj si pravzaprav želite v življenju? Ok, vem, da želite biti bogati (kdo ne?) Kaj še drugega? Kaj je vaša resnična strast? Kaj je tisto, kar vas osrečuje? Najdite hobi, ki vas opredeljuje in vas spravlja v dobro voljo in telesno kondicijo. Ne pozabite, edina stvar, ki bo iz vas resnično naredila uglajene kavalirje, ste vi sami! Zato bodite zvesti sebi in pokažite svoje najboljše lastnosti.

 

Na koncu, boste morda ugotovili, da pravi kavalir ni nikoli iz mode, vendar pa lahko imate težave z izbiro pravih oblačil oz. osebnega slog za vas. Brez strahu – kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali!

 

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.