Ličenje Na Delovnem Mestu

 Pravo vprašanje tukaj pravzaprav ni kakšna ličila boste uporabljale, temveč, kako vam vaše ličenje lahko koristi? V delovnem okolju je pomembno, da vaš videz odraža svež in predvsem urejen izgled. In če igrate na prave karte, vam bo izbira pravih ličil, ki jih rutinsko uporabljate, pomagala videti bolj resno in strokovno (kar pa bo dodatno okrepilo tudi vašo samozavest). Zato smo zbrali nekaj nasvetov ličenja, ki vam lahko hitro in enostavno pomagajo do željenega učinka:

 

office-make-up-1Foto

Obraz

Ni treba posebej poudarjati, bolj naraven kot je vaš izgled, bolje je. Pri poslovnem ličenju se vse vrti vse okoli poudarjanja vaših naravnih potez. Razmišljate o barvi fuksije za lička? Slaba ideja. Tokrat gre za nežne tone in bodite zadržane z uporabo korektorja. Močne pisarniške luči so lahko prava nočna mora in zato moramo biti še posebno previdne. V tem primeru raje izberite nevtralni bronzer, tako da bo vaša polt odsevala zdrav in sijoč videz (in ne pretirano zagorelost). Bronzer je lahko tudi odlična rešitev namesto rdečila za lička in lahko dodate tudi osvetljevalec, v kolikor želite poudariti svoje lične kosti. Imejte v mislih tudi to, da raje ne eksperimentirajte z ličili med delavniki. Lahko gre marsikaj narobe :/

 

Offic-make-upOffice Make Up

Oči

Zjutraj, preden si nanesete dnevna ličila, se morate odločiti kaj želite poudariti, oči ali ustnice. Če ste se odločili za poudarek oči, nikar ne uporabite debelega črnega črtala za oči – črtalo je sicer odlična izbira vendar le, če je črta res tanka in prefinjena. Izogibajte se zadimljenim, mačjim očem in temnim sencam na splošno. Tako močne načine ličenja raje prihranite za večerne zabave kot pa za službeni izgled. Poskusite z uporabo svinčnika v barvi breskve, bež, zelo svetlo sivo. Uporabite recimo nežno roza rdečilo za lička za nanos sence na vekah – izbor barv lepo pristaja večini tenom kože in lepo odpre vaše oči. Zelo lep in eden mojih najljubših odteknov senc je tudi barva kapučina. Prav tako omejite količino maskare in ne nanašajte več kot dve plasti. In kot bi že morda pričakovali, umetne trepalnice so največkrat velik ne-ne. Seveda je tudi odvisno kakšen je izbor trepalnic in na kakšen način so pritrjene. Včasih (nekatere še vedno), smo umetne trpalnice kupovale v drogerijah in jih pritrjevale z močnim lepilom, zvečer pa jih je potrebno odstraniti. Danes pa so stvari že bolj prijazne tako, da imamo lahko trajno pritrjene, kajti na vsako naravno trepalnico se pritrdi ena umetna, ki odpade skupaj z našo naravno. Ta drugi način, za razliko od prvega, nam omogoča, da lahko s pravo dolžino, debelino in gostoto, dosežemo izjemno naraven videz. Kar je še posebno dobrega pri tem? V tem primeru ne potrebujete maskare! Če vas zanima kje si lahko to uredite: tukaj.

 

offic-make-up-4Preprost In Naraven Izgled

 

Ustnice

Če se odločite, da boste poudarile svoje ustnice, imamo nekaj nasvetov, kako to storiti prav. Brez oranžnih šmink bo popolnoma super. To ni nočni klub, to je delovno okolje. In brez bleščic, prosim! Lip gloss običajno vaše ustnice naredi preveč mastne, zato raje poskusite z vlažilno šminko v barvi breskve. Odlična izbira, ki pristaja tako veliko ženskam! Dobra novica je, da, brez težav lahko nosite tudi rdečo šminko (celo kot svoj značilen videz) in s pravim odtenkom lahko izgledate tudi bolj profesionalno. Pravzaprav vam jo zelo priporočam, saj zahteva svoj del spoštovanja in občudovanje okolice. Ženske, ki nosijo rdečo šminko pa izgledajo (največkrat tudi so), izjemno samozavestne in odločne borke v svojem poklicu. Pri izbiri rdeče pa imate resnično celo vrsto izbiro med odtenki in prepričana sem, da vsaka lahko najde pravo zase. Preizkusite recimo rdečo v barvi opeke, jagode in paradižnik rdečo in rdečo z nežnimi rožnatimi toni. Barby roza nikakor ni v tem poglavju.

 

mac-lipstick-1Rdeče Mac Šminke: Ruby Woo / New Temptation / Lady Danger

mac-lipstickMac Odtenki Šmink – Satin Brave / Matte Honey Love / Satin Twig / Velvet Teddy

Nohti

To se sicer zdi zelo očitno, pa vseeno vse preveč ljudi rado pozablja, kako pomembno je, da so roke čiste. Vaši nohti morajo biti urejeni in čisti (poskrbite še, da niso predolgi). Če razmišljate o barvi, francoska manikura je običajna in klasična rešitev za vaše nohte, skupaj s svetlo roza, mehkimi pasteli in nevtralnimi toni. Rdeče in temno roza ali vijolične barve so dobre. Rdeča zopet super izbira! Vendar z zeleno, rumeno in modro barvo, boste videti le smešno in neresno. Seveda, brez bleščic in brez raznih 3D poslikav in poslikav na sploh. Vendar pa, če ste res obupno obsedeni s popestritvijo svojih nohtov, se zadržite vsaj toliko, da je to resnično minimalno in predvsem še vedno okusno ter nemoteče vašim sogovornikom.

 

office-make-up-9Preprosta Francoska Manikurea

opi-nailpolishOPI Lak Za Nohte – Big Apple Red

Skratka, ko boste že popolnoma osvojile veščine, vam jutranje rutinsko licenje ne bi smelo vzeti več kot 10 minut in povsem odveč je uporaba več kot 6 do 7 izdelkov. Prav tako ne pozabite, da pazljivo in zadržano uporabljajte vaš najljubši parfum. Izberite nežne vonje, saj imajo lahko vaši nadrejeni popolnoma drugačen okus pri izbiri dišav.

Seveda, če potrebujete kakršno koli dodatno pomoč pri izbiri vaših ličil ali morda želite, da vas naučimo primernega poslovnega ličenja nas pokličite ali nam pišite, da vam lahko pomagamo.

Vabljeni tudi na našo prenovljeno spletno stran, kjer lahko redno spremljate sestavljanje poslovnih stajlingov, ki jih objavljamo za vas in pa več možnosti priučitve ličenja prilagojeno vsaki izmed vas!

No Responses

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.