Moška Koža – Slabe Navade, Ki Jo Uničujejo

Dekleta hodimo v kozmetične salone, na razne tretmaje, hodimo k frizerju in uporabljamo vse sorte krem proti gubam in staranju, se mažemo z losjoni, raznimi vlažilci, olji in vsemi sortami… reči pač. In fantje? No, takoj po naporni noči morda le lahko opazijo nekaj gubic na svojem čelu, nato gredo takoj spat (brez kakršne koli posebne nege), se zbudijo in… In to je tudi vse – lepotna rutina vseh rutin! Moški kar naprej izkoriščate svoj spol, kot izgovor, da vam ni potrebno paziti na svojo kožo. Ker moški krem že ne uporabljajo in drugi znani izgovori… Kakor koli, če ste že rojeni s to srečo, da lahko nekaj dni hodite naokoli neobriti in tega nihče ne opazi, si vsaj ustvarite navado/rutino, da ste prijaznejši do svoje kože in se vzdržite naslednjih slabih navad:

 

Za obraz NE uporabljajte prve stvari, ki pride pod roko

Če si želite umiti obraz ne uporabljajte karkoli vam pač pride prvo pod roko. Kot recimo tekoča mila – so ena sama kemikalija, ki zelo grobo deluje na vašo kožo in jo grozno izsušijo. Če bi vložili nekaj truda in kupili vsaj en čistilni izdelek, ki je nežen do vaše kože na obrazu (in je morda celo še pravi za vaš tip kože), boste imeli veliko mehkejšo in bolj čisto kožo.

 

moska-koza-1foto

Kajenje je slabo za vašo kožo

Kaj res?? Brez heca?! Ah ne… Ja vem, vendar vam ni treba biti ironični in ne želim, da sem tista, ki vam pridiga, ampak fantje – veste, da smrdite!? In ne samo, da vaša oblačila (in dah) smrdijo, vaš obraz bo izsušen, bolj bled in za povrh se boste še postarali precej hitreje. In ja, lahko to storite – lahko nehal kaditi! Verjemite vase in naredite to (ne tako majhno) zmago in lahko ste neverjetno, ponosni nase, da delate nekaj dobrega za vaše celotno telo in le samo kožo!

 

Pijte veliko vode

Če pijete preveč kave in alkoholnih pijač, vaše telo verjetno neverjetno hrepeni po vodi, in za vašo kožo (in izgled), je pomembno, da ostanete dobro hidrirani. Če ne morete preskočiti svoje jutranje kavo, poskusite preskočiti tisto,k isi jo rivoščite popoldne ( ja, lahko preživite le z eno kavo na dan!) Enako velja za pitje alkohola – (če že morate) poskusite piti samo med vikendi, kajti alkohol vsebuje tudi sladkor in suši vašo kožo. Zato ne pozabite, da morate poskrbeti za zadostno hidracijo in vedno popijte vsaj 8-10 kozarcev vode vsak dan.

 

 

moska-kozafoto

 

Treniranje in slaba prehrana

Če trenirate, samo zato, da boste lahko jedli karkoli se vam bo zahotelo, potem se kar dobro norčujete iz samega sebe. Če mislite da gresta telovadnica in hitra hrana z roko v roki, bo to precej hitro negativno začelo vplivati na vaše telo. Prej ali slej boste to tudi sami opazili. Lahko kaj hitro dobite akne ali lise, ker se bolj znojite (zaradi treningov) in vaše telo se bori z razstrupljanjem telesa brez ustreznega goriva. Jesti pravo vrsto hrane, vam bo dala več energije in vaša koža bo videti sijoča in čista.

 

Ne dotikajte se svojega obraza z umazanimi rokami

Čez dan vas je veliko morda preveč lenih, da bi si umili roke in vaše dlani so polne umazanije (in bakterij), ki lahko povzročijo draženje vaše kože, akne in rdečico na obrazu. Odločite se za bolj redno pranje rok ali se vsaj navadite, da se ne dotikate vašega obraza tako pogosto (še posebej, ko vozite, tipkanje na računalnik ali plačujete nekaj).

 

moska-koza-2foto

Zavračanje sončne kreme

To je eden od najbolj pogostih grehov, ki jih moški delate – greste na plažo in enostavno nočete uporabiti sončne kreme, ker so kreme mastne, pa svetijo se, vi pa ste tako ali tako prevelik mačo za sončno kremo, kajne?! S tem (tako neumnim in otročjim) vedenjem, ne samo, da ste popoln kandidat za melanom, ampak bo vaša koža tudi grozno suha in razpokana… In zelo verjetno se bo končalo tako, da boste glavna tarča posmeha, ker boste najbolj rdeči od vseh!

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.