Poslovni Slog Ni Nujno Dolgočasen!

Ko gre za oblačenje na delovnem mestu, se mnogi znajdejo v dvomih, kaj je primerno in kaj ne ter kje je meja v kodeksu poslovnega izgleda. Ob enem pa imamo tudi vsi radi določene trende in želimo izgledati profesionalo, tako da jih je včasih prav težko združiti  poslovnim videzom, ko želimo poudariti naši edinstven osebni slog. Kajne? Želite izgledati profesionalno ali zanesljiva oseba? Katera oseba in kakšen slog vam pade na pamet, ko pomislite na te besede? In ne glede na to, kako dolgo že delate v podjetju, se morate zavedati in razmišljati predvsem na dolgi rok – kakšen vtis pustite na drugih. Torej, če si res želite postati strokovnjakinja na področju osebnega sloga in mode, smo zbrali nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo, lahko pa obiščete našo spletno stran in pomagali vam bomo sestaviti edinstveno, svežo in prilagojeno poslovno garderobo.

 

Če ste sprašujete ali je vaše krilo/obleka prekratka, verjetno tudi je, zato jo kar preskočite! Ne povzročajte pa si prevelikih težav zaradi nekaj malih centimetrov. In isto pravilo velja, ko imate občutek, da je nekaj preveč ceneno in razkrivajoče.

– Trik je najti popolno ravnovesje med prileganjem oblačil in izstopanjem. Sprejmite kodeks oblačenja na vašem delovnem mestu in najdite uravnotežen način, ki vam ustreza in omogoča, da pokažete svojo osebnost.

– Če želite nositi nekaj sproščenega, se odločite morda za temnejše kavbojke ali prekrijte navadno majico z lepo jopico ali blazerjem. Če potrebujete več nasvetov o tem, kako izgledati šik ob sproščenih petkih, preverite nekaj naših nasvetov tukaj.

 

Dress-for-work-with-stylebussines with style

dress-with-style-2Foto

dress-with-style-9Foto

dress-with-style-6Foto

Vedno se oblecite kot, da imate najboljšo službo na celem svetu! Ne bojte se pokazati svoj edinstven videz in izkoristiti vse, kar vam dober stajling lahko omogoči, kajti tako boste izgledali bolj profesionalno in hitro dosegli večji ugled.

– Nošenje majic in oblek brez rokavov je lahko zelo težavno in zato vam predlagamo, da pokrijete svoja ramena. Čez lahko oblečete blazer in v trenutku izgledate bolj prefinjeno.

Svojo obutev izbrajte pametno. Želite, da so vaši čevlji šik in še vedno udobni, saj boste večino dneva preživeli na nogah v njih. Pete so seveda videti neprimerljivo bolje kot obutev brez njih. In v kolikor ne zdržite v visokih tankih petah, morda le upoštevajte naš nasvet in se odločite za nalce debelejšo peto, ki ni tako vrtoglavo visoka. V kolikor želite kontrast (ki ga vsekakor priporočamo), izberite močne barve in impresivne podrobnosti, ki bodo okolici dali namig vaše osebnosti.

 

Dress-for-work-with-style-1bussines with style

dress-for-styleFoto

dress-with-style-5Foto

dress-with-style-1Foto

Manj je več – vsaj v poslovnem svetu. Če želite nositi nekaj kar izstopa, kot je recimo velika ogrlica ali morda kakšen ekstra pisan kos, si vedno zapomnite, da nosite nevtralne barve okoli tega kosa nakita ali dodatka.

– Videti boste precej bolj profesionalno, če boste nositi vaše lase spete v čop ali v figo. Tudi ravni lasje izgledajo bolje v resnem delovnem okolju kot pa recimo skodrani lasje.

 

Dress-for-work-with-style-2Foto

dress-with-style-4foto

– Vedno poskrbite, da so vaši lasje, nohti in zobje popolnoma čisti in nikoli ne podcenjujte moči dobre rutine ličenja. Nekatere nasvete in trike ličenja na delovnem mestu, lahko najdete tukaj.

– Na koncu ne pozabite se čim pogosteje nasmejati! Nasmeh bo okrepil vašo samozavest in zato boste tako vi kot tudi vaši sodelavci okoli vas bolj pozitivni. Kot pregovor pravi, nikoli niste v celoti oblečeni brez nasmeha. Zato, smejte se!

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.