Cvetlični Vzorci v Poslovni Garderobi

Nošenje cvetličnih vzorcev v poslovnem okolj zna biti precej velik izziv za mnoge ženske, saj so drzni in barvni potiski še vedno mnogokrat smatrani kot nestrokovni in preveč moteči. Kar je tudi hitro lahko res, kadar so cvetlični vzorci preveliki ali jih je veliko preveč. Še posebno se ta problem kaže pri precej resnih poklicih in pri poklicih, ki so povezani s pravom, financami in ekonomijo. Kakor koli že – seveda obstaja kar nekaj načinov, kako lahko nosite cvetlične vzorce brez žrtvovanja vaše kariere. Skrivnost leži v samem stajlingu in izboru pravih oblačil, ki se ujemajo z vašo preostalo pomladno garderobo. Barvni cvetlični vzorci vnesejo tudi nekaj zelo zaželjenih barv v temne in (morda celo dolgočasne) izglede in vam tako polepšajo dan. Če niste prepričani, kako se osvoboditi monotone gardrobe, vam z veseljem delimo, kako spretno implementirate cvetlične vzorce tudi v svoj poslovni izgled in še vedno izgledate profesionalni.

 

1. Izberite pametno

Vnašanje cvetličnih vzorcev v poslovni izgled mora biti zmerno, sa je želite izgledati preveč punčkasto (mnogi vas zato lahko vidijo kot šibke in preveč nežne) ali kot, da odhajate na piknik v naravi. Vzorce izbirajte pametno in raje izberite pastelne barve ter lahkotne mehke tkanine (svila, šifon, bombaž, viskoza,…). Velik NE, pa tokrat namenjamo umetnim tkaninam. Velik namig: majhni cvetlični vzorci (ali kateri koli drugi) delujejo precej bolj prefinjeno in umirjeno. Kot tudi to, da jih je neprimerljivo lažje kombinirati z ostalimi oblačili. Upoštevajte tudi, da je za začetek morda dovolj, da v svoje izglede vpeljete en potiskan kos oblačila naenkrat.

 

cvetlicni-vzorciChiffon floral print blouse

cvetlicni-vzorciFloral pants

2. Modern izgled

Cvetlični vzorci vam brez težav lahko omogočijo lahkoten starinski izgled, zato izberite prave vzorce in barve, da ne boste izgledale zastarelo. Morda so grafični in digitalni stili potiskov prava izbira, da lahko izgledate tako kot je prav. Cvetlični vzorci vsekakor niso za ženske, ki niso samozavestne ali ne marajo pridiha ženstvenosti in lahkotnosti. Cvetlični vzorci namreč sporočajo, da ste modna in hkrati profesionalna ženska. Vendar nikar ne pretiravajte z njimi in preostali izgled umirite z enobarvnimi kosi.

 

 

cvetlicni-vzorciFloral dress

cvetlicni-vzorciFloral dress

3. Le en cvetlični kos naenkrat

Oblecite cvetlično srajco pod temno jopo ali temen blazer, ali morda le lahkoten cvetlični šal, da oblažite strog videz. Vedno imejte v mislih, da s cvetličnimi vzorci želimo razbiti morebitno dolgočasje v poslovnem izgledu, medtem, ko še vedno želimo obdržati strokoven vtis na ljudi okoli nas. Morda še to, da gredo nevtralne barve z roko v roki z vašimi pomladnimi kosi.

 

 

cvetlicni-vzorciFloral head scarf

4. Ravnovesje

Med tem, ko vedno želite izgledati urejeno in prefinjeno, ne pozabite, da grejo cvetlični vzorci odlično z velikimi in težkimi kosi oblačil, kot je recimo usnjena jakna in druge. Kot nasprotje cvetličnim vzorcem bi bilo odlično, če bi nosili barve, kot so bež, siva ali temno modra za dober kontrast. Še ena skrivnost za olajšano kombiniranje izgledov: če imate težave pri izboru prave barve hlač zraven cvetličnega zgornjega dela, (vse možne barve v vzorcu, vam se pa niti sanja ne, katero barvo kombinirati zraven, kajne?) izberite barvo, ki je je najmanj v vzorcu. Ne morete zgrešiti.

 

cvetlicni-vzorciFloral skirt

 

5. Nosite cvetlični nakit in dodatke

Če še vedno menite, da so cvetlični vzorci pa le malce preveč za vaše ultra strogo delovno okolje, ostaja samo še ena rešitev za vas – dodatki, nakit in celo morda čevlji. Poskusite s cvetličnim obročom v laseh, če je to morda preveč, izberite drzne cvetlične uhane ali verižico, ki bo lepo poživila enobarvne zgornje dele. Prav lepo se lahko izživljate s cvetličnino obutvijo v kolikor imate preostali izgled bolj umirjen ali celo monokromatičen (enobarven). Morda pa vam bo zraven tovrstnih izgledov bolj všeč velika torba s cvetličnim vzorcem? Kar koli že izberete, poskušajte jih ohraniti enostavne in nikar ne pretiravajte! Tako bo vaš izgled zagotovo zacvetel v vsej svoji lepoti. Be gorgeous all the time…

 

 

cvetlicni-vzorciFloral jewelry

cvetlicni-vzorciFloral pumps

No Responses

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.