Maskara – Spoznajte Skrivnosti Najpopularnejšega Lepotnega Produkta

Maskara je verjetno najbolj osnovno ličilo, ki se najde v vsaki ženski torbi in tudi dekleta, ki uporabljajo res minimalna ličila zagotovo uporabljajo maskaro. Še vedno pa jih ni veliko, ki so zadovoljne z izgledom njihovih trepalnic in pogosto se pritožujejo nad tem, da niso dovolj dolge, debele ali zavihane. In s tako velikim številom blagovnih znamk na trgu, se ni prav težko izgubiti v neskončnem morju izdelkov. Zato vam danes razkrivamo vse skrivnosti maskare, nasvete in trike o izdelku za katerega ocenjujejo, da se proda na vsaki dve sekundi po celem svetu – maskara!

 

– Če želite izbrati pravo maskaro zase, morate najprej vedeti kakšne so vaše trepalnice. In največja napaka pri izbiri maskara je, ko kupite kakšno samo zato, ker je dobra za vašo prijateljico. Poglejte svoje trepalnice in izberite formulo, ki govori sama zase: obstajajo maskare, ki podaljšajo, vihajo, debelijo in so maskare, ki dajejo volumen vašim trepalnicam. Dodaten nasvet: nekateri izdelki imajo več lastnosti, ki smo jih omenili, vendar pa je ponavadi ena značilnost bolj poudarjena kot druge. 

 

maskaraFoto

– Če imate kratke trepalnice, je treba vedno iskati krtačko, ki bo podaljšala vaše trepalnice in če imate dolge, vendar redke, potrebujete debelo in dolgo krtačko, ki jim bo dodala nekaj manjkajočega volumna. Po drugi strani pa, če ste zelo zadovoljni z izgledom svojih trepalnic izberite maskaro, ki jih bo samo lepo definirala brez ustvarjanja grudic. Dodaten nasvet: kanite kapljico mandljevega ali ricinusovega olja na vaše trepalnice in tako izboljšajte njihovo debelino in dolžino.

 

– Če imate svetle trepalnice, bi morali uporabljati gumijasto krtačko, da ujamete/zajamete čisto vsako trepalnico posebej in uporabljajte maskaro na obeh straneh vaših trepalnic –  s pogledom navzgor in navzdol. Dodaten nasvet: če želite dodati še več barve, preprosto prekrijte trepalnice s črnim črtalom in nato nanesite še maskaro. Ali pa izberite karbon črno (carbon black) maskaro – morda enostavnejša izbira.

 

maskara-1Foto

– Ženske delajo tudi veliko napako, ko nanašajo preveč plasti maskare, tako končajo z učinkom pajkovih nog: trepalnice so zlepljene skupaj in imajo grozen grudast izgled. Če želite, da vaša maskara izgleda lepo, ne smete nanesti več kot treh plasti. Z nanašanjem pa začnite v notranjemu kotičku očesa na nadaljujte proti zunanjemu. Dodaten nasvet: nikoli ne nanašajte maskare na spodnje trepalnice v kolikor imate res dolge trepalnice – zaradi tega lahko na koncu izgledate kot panda. But not so cute one…

 

– Pri nakupu maskare morate biti previdni in preveriti datum poteka (po treh mesecih, bi verjetno morala vaša  maskara počasi romati v smeti, vsekakor pa takrat, ko dobi neprijeten vonj, ki ni značilen za maskaro). In nikoli, ampak res nikoli, ne delite svoje maskare z nikomer (niti z vašo najbližjo prijateljico), saj je v neposrednem stiku z očmi in lahko povzroči okužbe in razna neprijetna vnetja oči. Dodaten nasvet: Če imate občutljive oči, najdite hipoalergeno maskaro, da se izognite draženju sluzice.

– Če želite, da vaš maskara trajajo dlje časa, ne črpajte/pumpajte zraka v notranjost embalaže, vendar raje z robčkom nežno obrišite morebitno odvečno količino s krtačke. Maskaro pa raje zajemajte s krožnimi gibi v notranjosti tube (preprečite vnos zraka, kar je razlog, da se maskara izjemno hitro suši). Dodaten nasvet: dodate več volumna z nanosom otroškega pudra med dve plasti nanosa. Predlog za testiranje…

 

 

maskara-2Foto

– Vodoodporna maskara je dobra izbira za posebne priložnosti: nanesite jo, če veste, da boste cel dan zunaj ali pa se odpravljate nekam, kjer je vroče in vlažno – recimo v telovadnico ali na plažo. Vendar pa se tudi prepričajte, da imate dober odstranjevalec ličil, saj je vodoodporno maskaro zelo težko odstraniti brez pravega odstranjevalca. Odsvetujemo jo tudi pri vsakodnevnem ličenju, saj zelo obremeni vaše trepalnice in samo odstranjevanje je neprimerljivo bolj zahtevno od navadne maskare. Dodaten nasvet: nanesite jo kot končno plast čez vašo vsakodnevno maskaro – tako bo vaš izgled trajal dlje in na koncu dneva jo boste brez težav odstranili, saj ni nanešena neposredno na vaše trepalnice.

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.