Unikaten Poslovni Izgled Za Moške

Če malce pogledate po vaši pisarni, morate priznati – večina moških je oblečenih enako. Ali skoraj enako. Siva, mornarsko modra, črne jakne in suknjiči z belo in modro srajco so videti, kot bi prišli iz tovarne klonov. In ko pogledate dol, ne pričakujte ravno nepričakovanega – to so hlače temnih barv (ali v veliko primerov celo jeans!), ki so bile mišljene, da pristajo dobesedno vsakomur. In če še vedno ne veste, kako lahko izgledate bolj kul kot ostali in se ne želite izgubiti v množici, imamo nekaj nasvetov, ki so preprosto izvedljivi ter  ne prav pretirano dragi!

 

1. Namen oblačil je, da jih nosite v pravi velikosti

To je lekcija, ki se je je težko naučiti, vendar oblačila ne smejo biti prevelika niti preveč ohlapna – in ja, smešno ste videti v oblačilih, ki so dve velikosti večje od vas. Zakaj govorimo predvsem o prevelikih? Ker je nošenje prevelikih oblačil ravno značilnost moških. In tudi, če ste pridobil nekaj odvečnih kilogramov, investirajte v nova oblačila, dokler se ne znebite nezaželenih kilogramov. Torej, če v vaši omari še vedno obstajajo oblačila, ki vam ne ustrezajo popolnoma, boste verjetno morali pozabiti nanje in njihov obstoj. V veliki meri jih lahko z dobrim krojačem celo prekrojite v pravo velikost. Če želite kupiti nova oblačila, bodite previdni in izberite tiste, ki se zares prilegajo vašem telesu – ne bojte se, če se vam srajca lepo prilega. Najdete lahko celo oblačila izdelana po meri, ki je lahko najboljša (in tudi najdražja) rešitev, vendar tako boste vedeli, da so vaša oblačila namenjena samo za vas in njihova uporabnost bo trajala leta in leta.

 

poslovni-izgled-za-moske-1foto

 

2. Spremenite pričesko

Kdo si ne želi izgledati kot Marlon Brando, David Beckham ali Brad Pitt? In kako dolgo že nosite eno in isto staro oh-kako-dolgočasno pričesko, ki jo nosi tudi skoraj vsak moški v tem ljubem mestu? V današnjih časih celo stari ljudje nosijo kul pričeske, zato se ne bojte, da korenito spremenite izgled svoje in plačate malce več za striženje. Če ste eden tistih, ki jim lasje ne rastejo prav hitro, ukradite nekaj najstarejših trikov iz knjig – pustite si brado, ki je skrbno negovana ali nosite kul očala, ki bodo poudarila vaš obraz.

 

poslovni-izgled-za-moskefoto

 

3. Razmislite o novi barvi

Ko pomislite na vaš poslovni slog, bi si zaupali narediti nekaj res pomembnega? Ali pustite vtis voditelja? Uradni slog za moške običajno zahteva obleke v barvah, kot so: metalna, temno modra, siva, črna in včasih rjava. Če menite, da se barva oblačil naj ne bi spreminjala, lahko vsaj nehati biti predvidljivi z barvami srajc. Zamenjajte belo in modro s katero koli srajco v pastelnih barvah, ali razmislite o nakupu svetlo roza, barvi breskve, bež, in tudi svetlo rumeni – to so odlične barve, ki se bodo ujemale s skoraj vsemi hlačami, ki jih imate. In ker smo že pri tej temi, si lahko omislite nekatere nove teksture in vzorce in ne bojte se celo dodati barvne nogavice v svoj videz (vendar poskusite izbrati odtenke, ki se ujemajo z ostalim vašim izgledom).

poslovni-izgled-za-moske-3foto

 

4. Izognite se nakupu cenenih oblačil

Brez panike! To ne pomeni, da morate kupovati pregrešno drage obleke. To pomeni samo, da se izognite oblačilom iz slabih tkanin, ki bodo dražila vašo kožo in so tudi na splošno zelo neprijetne za nošenje. Vedno preverite oznako in poiščite 100% naravne materiale kot so bombaž, lan, svila ali volna. Majhen odstotek sintetičnih vlaken je lahko v redu (ne več kot 40% poliesterskih vlaken) in ne pozabite, da naravne tkanine bolje dihajo ter trajajo dlje od sintetičnih. Upoštevajte tudi, da se vse začne z dobrim suknjičem – tistim, ki je popolno krojen in opravi skoraj vse delo namesto vas. Ta suknjič bo zlahka skril vaše leno jutranje likanje in hlače, ki vam ne ustrezajo ravno najbolje.

 

poslovni-izgled-za-moske-4foto

5. Posvetite pozornost podrobnostim

Odlični čevlji in popolna ročna ura, ki so ključnega pomena za celoten vtis uspešnega poslovneža. Samo predstavljajte si, ko položite roke na mizo z božansko uro ali vstopite na pomemben sestanek v čevljih, ki se poponoma ujemajo z vašim celotnim videzom. V čevlje je vredno vlagati, zato se zadržite kupovanja obutve, ki so poceni in slabe kvalitete. Druge podrobnosti vključujejo tudi natančno skrb za vaša oblačila, pozornost na osebno higieno in seveda, širok nasmeh bo vedno pustiti najboljši vtis, saj vas bodo smatrali za prijetno osebo, odprto za komunikacijo.

poslovni-izgled-za-moske-2foto

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.