Kako Upočasniti Staranje Celotnega Telesa?

Žal, časovni stroj še ni izumljen in zato tudi proces staranja ni mogoče ustaviti, vendar pa obstaja nekaj načinov, ki lahko staranje zelo upočasni! In čeprav je res, da ne morete vplivati na nekatere dejavnike, lahko zagotovo nekaj storite, da bo vaš celotni občutek v telesu mladosten in prerojen! In pri tem ne gre se samo za vašo kožo – naši nasveti kako lahko vplivate  in upočasniti staranje vašega celotnega telesa!

 

DUŠA/MISLI

So slabe in so dobre novice: slaba novica je, da se starate in dobra novica je, da se vaši možgani ne. Ljudje so včasi verjeli, da so možgani statičen organ, ki z zrelostjo začne izgubljati celice in tako s časoma postane dementen. Danes vemo o zmožnosti možganov in njihovega  reprogramiranja v odziv na svoje okolje. Vsak dan so ustvarjeni novi nevroni, ki so del našega živčnega sistema in edina stvar je, da jih moramo uporabljati. Zato bi morali vedno znova izzivati naše nevrone in se vsak dan naučiti nekaj novega. Pa se vsak dan naučite nekaj novega? Preproste igre niso dovolj; možgani so najbolj zapleten sistem kar jih je in križanke niso ravno resna igra za njih. Izvajajte meditacijo, spremenite svojo dnevno rutino ali preprosto najdite koncentracijske vaje in ne pozabite, da je najpomembnejša stvar, medtem, ko delate te duševne vaje, da ste disciplinirani.

staranje-2foto

SONCE

Nič ne povzroča staranje kože bolj kot sončenje. Vendar pa izpostavljenost soncu za 15 minut na teden, brez zaščite pred soncem, vam bo postreglo s potrebno količino vitamina D. Vitamin D pomaga celicam, da uspešno absorbirajo kalcij, potrebnih za vzdrževanje in razvoj kosti, mišic in imunskega sistema. Z drugimi besedami, celotna odsotnost sončne svetlobe ( kot vampir :) ) je škodljivo za telo, vendar poskusite se izogibati sonca vsaj takrat, ko je najmočnejši.

KOŽA

Ah, tiste gube! Gube nastanejo kot posledica procesa staranja in slabih navad. Zato poskusite dobiti čim več spanja kot je le mogoče, prenehajte s kajenjem, uporabljajte dobro vlažilno kremo in kremo, ki vsebuje retinol. Seveda, poskusite, da niste preveč pod stresom zaradi stvari, ki jih ne more spremeniti in preživite svoj čas z ljudmi, ki jih imate radi.

staranjefoto

 

MIŠICE

Če ne verjamete, da človek izgubi vse, kar ne uporablja, poglejte astronavte. Tudi, če redno vadite z utežmi je možno, da ne upoštevate nekaterih pomembnih mišic, ki zato propadajo. Zato je potrebno razvijati mišice na način,  kot se razvijajo z naravnim gibanjem. Popestrite svoje rutinske vaje in poskusite nekaj novega, kot crossfit, joga, tek in celo ples – vedite, da lahko že samo z raztezanjem namesto vadenja/treniranja dobite odlične rezultate.

LASJE

Vaš šampon naj ne vsebuje celo vrsto nizko kakovostnih kemikalij in to pomeni, da večina šamponov, ki jih kupimo v supermarketu, preprosto ne pride v poštev. Kupite ga v frizerskih salonih sicer lahko drugače vaši lasje na koncu izgledajo kot žice. Poskusite z uporabo naravnih olj, ki bodo zaščitila vaše lase in njihovo spodbujala rast, kot so kokosovo, mandljevo in ricinusovo olje.

starane-1foto

 

PREHRANA

Vrsta (in količina) hrane, ki je bilo dokazano, da nam v procesu staranja bolj pomagajo so tiste, ki jih ljudje uporabljajo najdaljše obdobje. Naši predniki so večinoma zbirali hrano in jedli sadje, oreščki, zelenjavo in ribe. Prav tako so jedli zelo malo mesa – in vsi vemo, da so preveč rdečega mesa povezali s krajšo življenjsko dobo. Torej, naslednjič, ko greste po nakupih za špecerijo ne pozabite: bodite bolj zbiralec in manj lovec.

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.