Nega Las v Poletnem Obdobju

Nega las

Nega las -visoke temperature, prah, potenje, morska sol in klor iz bazena – zdi se kot nenehni boj med poletjem in vašimi popolnimi lasmi! Vendar lahko prava nega las zagotovi zdrave in sijoče lase brez, da bi morali pri tem pretirano spremeniti svojo rutino – razmislite o naših predlogih, ki zagotovo delujejo, od vas pa ne zahtevajo preveč napora.

nega-lasfoto

 

Nosite pokrivala

Koliko krat ste že slišali: nosite pokrivala v poletju? Seveda veste, da lahko kapa ali klobuk učinkovito zavarujeta vaše lase pred mnogimi negativnimi vplivi, pa vedar, nošenje kap in klobukov vam ne ustreza najbolje (morda vam je celo še bolj vroče pod njimi). Brez skrbi, tudi za to obstaja alternativa: nosite recimo naglavne rute, ki prav tako lahko izgledajo modno in učinkovito zavarujejo vaše lase pred žgočim soncem. In v kolikor vam je blizu nošenje klobukov ali kap, poskrbite, da so dovolj veliki, ohlapni, da vaše lasišče lahko diha. Pa še to, naglavni dodatki so nadvse priročni in enostavni v dnevih, ko se vaša pričeska odloči igrati proti vsem vašim željam. Pa vendar lahko tudi takrat, s pomočjo raznih pokrival, svoj izgled naredite nadvse stilsko dovršen!

Vlaženje, vlaženje, vlaženje

Vlaga je ključnega pomena pri negi las: priskrbite si nekaj dobrih mask za lase (lahko jih naredite tudi doma, še boje!) in nikakor ne varčujte z njihovo uporabo. Maske nanašajte na lase vsaj 2x tedensko in morda jo celo nanesite pred pranjem las. To bo vašim lasem omogočilo boljšo absorpcijo vlage po vročem dnev na soncu. Seveda, ni le zunanjost tista, ki šteje: zato ne pozabite tudi na hidracijo celotnega telesa, vendar z navadno vodo, in čim manj sladkih pijač in alkohola.

 

nega-las-1foto

 

Izogibajte se nepotrebnim kemikalijam

Lasje se med poletjem zaradi vročine precej izsušijo, zato za pranje uporabljajte bolj blage šampone, ki so nežni tudi do vašega lasišča. Zmanjšajte tudi uporabo kemičnih izdelkov, kot so geli za lase, razni spreji in raje posezite po naravnih oljih, kot so kokosovo, mandeljevo ali arganovo olje, ki jih nanesete na konice las ter tako v trenutku nahranite in izboljšate izgled konic. Velja tudi omeniti, da veliko ljudi za nego svojih las uporablja olivno olje. Pa vendar uporaba oljčnega olja v poletnem času, ni ravni najboljša ideja, saj oljčno olje še bolj privlači vročino in ga je zato bolje uporabljati v zimskem času.

Preventiva je klučnega pomena

Preden se odpravite v morje ali bazen, lahko svoje lase zmočite s čisto sladko vodo in nanje nanesete zaščitno masko za lase (vlaga bo poskrbela za boljšo vpojnost maske). Če boste predolgo poležavali na soncu brez pokrivala, nanesite nekaj sončne kreme z visokim UV faktorjem, da vsaj malo zaščitite lase pred sončnimi žarki, ki prav tako puščajo posledice na vaših laseh (ne samo na koži). Ko prenehate s kopanjem, lahko za pot domov, na lase zopet nanesete novo plast maske. To bo lasem dalo novo dozo vlage in hranilnih snovi, ki jih potrebujejo.

nega-las-2foto

Izogibajte se vročini

Poleti res ni nobene potrebe, da bi kar naprej uporabljali sušilec za lase ali vroče kodralnike. Namesto tega raje pobrskajte za novimi pričeskami ali načini spenjanja las, ki bodo vašim lasem omogočili vsaj malo počitka. Lase perite kar se da redko in po pranju jih oplaknite z mrzlo vodo, da jih še dodatno ne izsušite ter jih pustite, da se posušijo čisto naravno. Verjetno ni potrebno prav pretirano poudarjati, da oprane lase z brisačo samo ”popivnamo” in ne ”drgnemo”. V vročih poletnih dneh vam bo le še bolj vroče, če boste dolge lase nosili spuščene, zato vsekakor povadite spenjanje las.

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.