Barva Las, Ki Je Popolna Za Vas

Barva las

Odločili ste se za korenito spremembo v vašem življenju in lasje so prva žrtev? Morda nasvet, ki vas lahko obvaruje marsikatere nore odločitve – lepo počasi in ne hitite preveč v razne stile ter barve, ki vam ne pristajajo. Naj bo vaša sprememba in barva las tista prava, s katero ne boste navdušili le okolice, temveč tudi sebe, vsakič, ko se boste videli v ogledalu!

barva-lasfoto

Prvi korak – barva las in ten vaše kože

To ste verjetno vse do danes slišali že molijon krat in vseeno še ponovimo: rjavolase in črnolase dame – ne morete kar tako postati platinasta blondinka! In drži tudi obratno. Vsi se rodimo z barvo las, barvo polti in oči, ki se ujemajo, se dopolnjujejo med seboj. To je tudi popolna kobinacija, ki nam jo narava ponudi, zato vam toplo priporočam, da nikoli preveč ne odstopate od svoje naravne barve. Kajti le redke so, ki to lahko spretno izpeljejo. Če je recimo vaša barva las rjave barve, je najbolje, da se igrate znotraj toplih tonov, še bolje, znotraj rjavih odtenkov. Kakor koli, lepotna industrija bi umrla brez barv za lase (in verjetno večina nas z njo), zato se je dobro zavedati, da vas nova barva las, lahko popolnoma spremeni (vsaj na pogled). Če izberete barvo, ki je v popolnem nasprotju vašega tena kože in barve obrvi, lahko s tem naredite veliko napako, ki jo seveda kasneje obžalujete.

  Odtenki za toplejši ten kože

Če imate temnejšo kožo in rjave oči, ste na strani toplejših barv (barve z rumenim podtonom). Odtenki zlate, kot je recimo karamela ali pa morda medena, bi vam nedvomno pristajali, pa tudi čokoladni toni in temnejši odtenki rjave.

Odtenki za hladnejši ten kože

Ljudjem z bledo poltjo in svetlimi očmi, so blizu hladnejši odtenki (barve z modrim odtonom). Srečnica ste, kajti brez težav lahko nosite pepelnato blond, svetlo rdeče in svetle rjave odtenke las. Če imate temne oči z bledo kožo (ste trnuljčica :) ), vam katera koli barva las odlično pristaja.

barva-lasfoto

Drugi korak – kako veliko spremembo si želite

Pomislite, kaj želite doseči z vašimi lasmi? Ali ste le na lovu za spremebo ali morda barvate lase zaradi bolj praktičnega razloga, kot je prekrivanje sivih las? Barva las je lahko precej odvisna tudi od vašega značaja in načina življenja. Ni nujno, da bi se recimo Lady Gaga in Taylor Swift  strinjali v izbiri barve las, pa imata precej podoben ten kože. Zbirajte slike z barvami las, ki so vam všeč in se posvetujte z vašimi prijatelji ali partnerjem – pa vendar, njihovega mnenja ne jemljite preveč resno, kajti včasih morate le zaupati svojemu občutku in željam. Spremeba barve las se največkrat zgodi z drastično spremembo pričeske, mi pa vam priporočamo, da pojdite raje postopoma. Vsi, ki ste že kdaj bili obupani po obiska frizerja, boste vedeli o čem govorimo, kajne?

barva-lasfoto

Tretji korak – katero barvo uporabit

Še vedno verjamete, da barvni šamponi resnično obstajajo? No, to v resnici ne obstaja, pa čeprav določene znamke to veselo oglašujejo. That’s caled marketing strategy… Seveda je tudi velika razlika med profesionalno barvo za lase, ki jo dobite le pri frizerju in barvami, ki so za domačo uporabo, katere kupite v supermarketih ali drogerijah. Barve, ki jih uporabljajo frizerji so seveda boljše, so dlje časa obstojne in zato tudi dražje. Če želite le manjšo spremembo pri barvi las, razmislite o pramenih. Recimo o dveh odtenkih, svetlejši in temnejši odtenek iste barve. Na ta način lahko preizkusite ali vam je spremeba všeč. Pomislite tudi, kako pogosto ste se pripravljeni barvati. Prameni so najbojša rešitev, če si las ne želite barvati vsak mesec.

Rjavi odtenek je najbolj hvaležen odtenek, saj obstaja rjav odtenek z prav vsak ten kože (za razliko od blond in rdeče)

Rdeča barva je lahko precej raznolika, vendar je popolnoma odvisna od vaše barve polti – temnejšo polt imate – temnejši odtenek rdeče izberite.

Blond je najljubša barva vseh časov, ki jo vsi obožujejo. Če imate svetlo kožo, je blond popolna izbira. V kolikor je vaša polt temnejša, vam lahko zelo dobro pristaja rahli narastek in ombre tehnika (prehod iz svetlega v temno in obratno)

barva-lasfoto

Četrti korak – kako bavati svoje lase

V kolikor ste to že počeli, poznate celotno proceduro. Prvič je vedno najlažje – pobarvate vse lase in naslednjič poskrbite le za neželjeni narastek. Zavedati se morate, da temnejši odtenki držijo dlje časa, barva las v rdečih odtenkih, pa precej hitro zbledijo. Če se po novem želite barvati kar sami doma, ne bi bilo slabo se prej posvetovati z vašim frizerjem, kajti danes, vam neumiti lasje, ne zavarujejo las, kot je bilo nekdaj mišljeno. Zaradi barvanja ne pozabite svojim lasem nameniti potrebne nege z res dobrim šamponom in balzamom. Kje jih dobite? Mord bo to koga malce bolelo – v supermarketih že ne! Po dobre produkte za lase, bo treba kar profesionalcem – frizerjem. Morda v razmislek, če lase vsake 3 mesece pobarvate po celotni dolžini, zopet dobijo željeni sijaj in barva las je lepo osvežena.

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.