Poletje – Pripravite Se Na Peklensko Vročino!

Poletje

Zadnjih nekaj mesecev smo se še oblačili v topla oblačila in sedaj so tukaj že nadvse vroči poletni dnevi, ki smo jih komaj čakali – čas za kopalke pa se je že dobro začel! In ne samo to, naše celotno telo po mrzlem obdobju potrebuje nov svež zagon. Za vas imamo ne kaj novih navad, ki jih lahko osvojite…

 

poletjefoto

1. Je že prepozno za telovadbo?

Saj veste, da nikoli ni prepozno pričeti z vadbo – tudi, če začnete šele v mesecu juliju. Bolje kasneje kot nikoli, kajne? Res je, da rezultati ne bodo tako zelo očitni kot, če bi z vadbo začeli nekaj mesecev prej, pa vendar vam lahko tudi vročina pomaga hitreje izgubiti nekaj odvečnih klogramov. Poleg tega, lahko tudi rjava barva malce priskoči na pomoč, rjavo telo izgleda precej vitkeje, kot bledo. Osredotočite se na svoje cilje in trmoglavo vztrajajte pri tem. Celo 15 minutna vadba, vsak drug dan, vam bo omogočila priti nazaj v formo in dober občutek glede vas samih. Ne obremenjujte se preveč s tem, če morda čez zimo niste niti enkrat stopili v fitness – zato pa sedaj, stopite iz svoje cone udobja (s kavča), čokoladi napovejte odločno vojno (morda vam lahko pomaga, da si sebe predstavljate z željeno postavo) in morda celo pridobite dodatne motivacije.

2. Spremenite svoje prehrambene navade – tokrat zares!

Poletje je, zato izkoristite vse prednosti lokalnih tržnic in kupujte sveže sadje ter zelenjavo. Po kosilu pojejte banano namesto čokoladne ploščice. Zvečer morda raje preskočite kos kruha ali še bolje, privoščite si skledo solate. Ob posebnih priložnostih, pomislite, kaj je nabolj zdrava hrana na mizi, jejte vse kar je zeleno in je podobno zelenjavi. Morda vam zelena zelenjava ne diši najbolje, pa vseeno, obljubim, da bo vse to vredno, ko boste skočile v tiste svoje nove bikinke. Kako izbrati prave kopalke, si lahko preberete TUKAJ. Tudi, morda si raje doma pripravite obrok namesto, da jeste zunaj. Pravijo, da ima doma kuhan obrok tudi do 200 kalorij manj od tistega iz restavracije. To je precej razlogov, da končno začnete kuhati, pa še v modi je!

poletjefoto

3. Premaknite svojo zadnjo plat!

Pojdite peš v službo – nabavite si kratke hlače in se podajte peš v službo ali domov (tudi, če to pomeni eno uro hoje na dan). Verjemite, da je hoja lahko izjemno učinkovita vadba. Torej, če nimate psa, ki ga vsak dan sprehajate uro ali dve – peš v službo! Pot pod noge… In če nimate te možnosti? Vseeno ostanite aktivni – raje se odločite za sprehod v naravi, kot za kino poležavanje doma.

4. Napijte se vode!

Vsakokrat, ko ste žejni, pijte vodo! Privadite se na vodo in jo pijte nenehno. Zamenjajte vse sladke in gazirane pijače za dobro staro vodo – to je tudi edina tekočina, ki jo vaše telo resnično potrebuje. V kolikor želite nekaj raznolikosti, vodi dodajte sveže stisnjeno pomarančo ali limono. Lahko tudi zmanjšate količino popite kave in jo nadomestite morda s kakšnim osvežilnim ter hranilnim shoothiem?

5. Vlažite in hkrati ujemite nekaj barve!

Namažite se s kremo tudi po kolenih, komolcih, gležnjih in stopalih – po vsej verjetnosti so že povsem izsušeni. Tudi ptički že čivkajo, da mora poletna krema vsebovati vsaj osnovno zašito pred soncem (SPF), če ne želite biti že prvi dan poletja opečeni. Morda preizkusite tudi katere od dobrih samo porjavitvenih krem in malce bronzerja za vaša lička tudi ne bo odveč. Vendar ne pozabite – doseči želimo kar se da naraven izgled, ne opečenca…

6. Namenite pozornost podrobnostim – stopala, trepalnice in dišave!

Se še spomnite vaših nohtov na nogah? Z njimi se lahko pozabavate vsaj toliko, kot z nohti na roki. Pojdite na pedikuro in si hkrati privoščite več barvno lakiranje. Kaj pravite na nežno roza ali pa koralno bravo? Še vedno preveč ljudi zanemarja negovana stopala, pa vendar pazite, saj strogemu očesu se ne boste izmuznili! Male podrobnosti so tiste, ki pokažejo pravo vašo stran – resnično urejeni ali le površno, za silo… Torej dobra pedikura lahko dela čudeže, s tem, ko se odstrani vso odmrlo in trdo kožo s stopal. Poleg tega, da bodo vaše noge izgledale popolno, bo tudi hoja bolj udobna.
Še nekaj malega o trepalnicah. Razmislite o tem, da jih pobarvate na črno in tako prihranite trud z nanašanjem maskare. Poleg tega, pa boste tako izgledale urejene tudi na plaži, brez uporabe vodoodporne maskare. Vaše trepalnice pa bodo izgledale daljše in polnejše!
Poletje je tudi idealen čas, da zamenjate svojo najljubšo dišavo in se tako poigrate z novimi svežimi vonji. Predlog – poizkusite pudrnate in čiste dišave, ki bodo dodale čar vašemu novemu izgledu.

poletjefoto

 

7. Naj lasje ostanejo ali gredo proč?

Razmislite o tem, da premenite pričesko, konec koncev je poletje – zabavajte se! Razmislite o posvetlitvi svoje trenutne barve, ali o popolni spremembi – žive poletne barve. Prameni so vedno dobra izbira v poletnem času. Pa vendar se ne obremenjujte preveč okoli tega, enostavno naredite to spremembo brez obžalovanja. Ko je vprašanje pričeske, smo veliki oboževalci enostavnege in sproščene dolge bob (lob) pričeske. Za to pričesko bo potrebno obiskati frizerja, kateremu zaupate svoje dragocene lase. To je pravi duh poletja – ljubezen tokrat ni v zraku, vendar v vaših laseh!

poletjefoto

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.