Želite Bolj Kakovostna Oblačila? Modni Oblikovalci so Pravi Naslov!

Modni oblikovalci

Imate v svoji omari enega tistih kosov, ki ga nosite že leta in leta, pa je še vedno tak kot prvi dan? Če moramo ugibati, je verjetno nekaj, kar je narejeno iz zelo kvalitetne tkanine. Se kdaj zalotite, med razmišljanjem, kakšna škoda je, da praktično ne morete več najti nič podobnega. Seveda vam ne moremo zagotoviti enakega kosa, pa vendar je zunaj kar nekaj oblačil, v katere je vredno vložiti nekaj denarja. Seveda ne govorimo o dragih in zvenečih blagovnih znamkah, katere pozna cel svet. To so oblačila, ki jih ustvarjajo naši modni oblikovalci z veliko mero ljubezni, pozornosti in predanosti.

 

Uganite kdo je kriv, da se ne oblačimo več tako dobro, kot včasih?

 

Če še nikoli do sedaj niste kupili kakšen kos našega oblikovalca, se verjetno niti ne zavedate, kaj vse zamujate. Pa začnimo od začetka: se kdaj vprašate, kje so ljudje dobili oblačila, ko še ni bilo vseh teh nakupovalnih središč in modnih multinacionalk, ki so nedvomno krive za tako slabo politiko oblačenja med ljudmi? Imeli so krojače in oblikovalce, ki so skrbeli za njihov videz! Zato so v starih filmih vsi videti tako dobro! Nihče ni nosil premajhnih ali prevelikih oblačil, saj so krojači in modni oblikovalci poskrbeli za vse to.

modni-oblikovalci-4pletenine Draz

Pri Nina Vidmar Image Consulting mnogokrat svojim strankam priporočamo, da za njihova oblačila poskrbijo naši modni oblikavalci. Vendar, ko pogledate cene, vas morda malce zmrazi? Ali so lokalni modni oblikovalci (pogosto) dragi? Ja so, hvala, ker ste opazili! Vendar preden greste naslednjič mimo kakšnega ateljeja, se ustavite in vprašajte zakaj? Seveda nimajo takšnih cen zaradi gnanja po norem profitu! Zdi se, kod da smo že povsem pozabili ceniti oblačila. Koliko so v resnici sploh vredne. Postali smo ”hitri nakupovalci, potrošniki”, ki jih sploh ne skrbi več kako izgledajo in koliko truda je lahko namenjeno le enemu kosu oblačila. Škoda.

modni-oblikovalciSofia Nogard

Pri Nina Vidmar Image Consulting vas nikakor ne prepričujemo, da kupujte draga oblačila. Želimo, da imate kvalitetna oblačila, ki so jih ustvarili nadarjeni modni oblikovalci, ki proizvajajo omejene količine kosov in niso del masivnega produkcijskega podjetja. In ja, če smo iskreni, njihove cene so nekoliko višje, vendar še vedno dosegljive za vse, ki cenijo kreativnost in edinstvenost ter želijo iz svojih oblačil iztržiti največ kar lahko. Če smo čisto iskreni, njihove cene se skozi čas niso kaj dosti spremenile, ljudje smo se preveč navadili na poceni in cenene kose oblačil. Včasih so oblačila precej bolj cenili.  Šteje kvaliteta in ne količina oblačil v vaši omari. Naše stranke to že vedo. Priznajmo si, da imamo vsi veliko preveč oblačil v omarah, kolikor je sploh potrebno. Moje mnenje je, da se razlog tega skriva v nezadovoljstvu nad svojimi oblačili. Oblačilom manjka nekaj več, seveda tega praktično nikoli ne najdete v trgovinah in zato kar naprej kupujete nova oblačila ter tako tešite željo po več. Pa v resnici ne po več oblačilih – po boljših. Želite več od svojih oblačil, kajne?

Tudi, če malce pomislite, s tem, ko kupujete doma, spodbujate tudi domačo ekonomijo. Še najboljši razlog, zakaj kupovati pri domačih modnih oblikovalcih je ta, da njihov dizajn oblačil ne boste našli nikjer drugje na svetu. Tako je – vsi modni oblikovalci so na svoj način edinstveni. Če nosite oblačila naših oblikovalcev (namesto Armanija), se vam na zabavi praktično ne more zgoditi, da se še katera pojavi v enaki obleki.

modni-oblikovalci-1Miro Misljen

Morda je tudi eden od razlogov, za višje cene oblikovalcev ta, da ne želijo tako zlahka predati ves svoj trud. In višja cena za nekaj, kar je edinstvenega in narejenega s tako predanostjo, je dovolj dober razlog. Precej oblikovalcev lahko zasledite v raznih trgovinah ali njihovih ateljejih, zato lahko tudi morda povprašate za manjši popust. Ena izmed mnogih prednosti – oblačila, ki so vam všeč se lahko predela ali izdela natanko po vaših merah in tako dosežemo popolno prileganje ter najbljši možni izgled.

Torej, ko se boste naslednjič odločili in dodali kakšen dražji kos v omaro, naj za to ne bo razlog logo kakšne tuje prestižne modne hiše – tudi naši modni oblikovalci znajo narediti ravno tako zanimive in posebne kose. Kupite nekaj, kar je posebno, samo za vas in boste to lahko nosili leta in leta. Pa ni potrebno, da je to ravno kos oblačila, lahko je tudi kakšen dodatek ali poseben nakit.

modni-oblikovalci-2Mojca Celin

Če potrebujete več razlogov, zakaj modni oblikovalci računajo več za svoje stvaritve, je tudi to, da izdelujejo doma in mnogi med njimi imajo asistente (ok, mačke ali pse) ter mnogokrat kose ročno izdelujejo, kar upočasnjuje produktivnost. Produkcija doma, se nikakor ne more primerjati s produkcijo velikih modnih hiš, ki oblačila izdelujejo na Kitajskem in podobnih državah, v tako imenovanih ”Sweatshops”. Seveda so dobre in naravne tkanine dražje, kar je tudi prav. PVC ne bo nikoli poznan kot prefinjena tkanina. Za produkcijo svile in kašmirja se porabi precej časa, zato tudi imena zvenijo in se občutijo bolj fino. Svila in kašmir se bosta obdržala mnoga leta, zato bi jih morali tudi ceniti bolj.

modni-oblikovalci-3Maja Štamol

Na koncu, našim modnim oblikovalcem je še kako mar za to, kar bodo izdelali. Če recimo Hugo Boss naredi nekaj kar vam ni všeč, lahko še vedno brskate med mnogimi drugimi njihovimi oblačili, ki jih imajo. Domači modni oblikovalci natančno oblikujejo vsak kos posebej, zato, da je natanko takšen kot mora biti. Predanost zahteva čas in tudi čas nekaj stane. In pri Nina Vidmar Image Consulting vztrajamo, da si morate drzniti imeti svoj prepoznavni slog oblačenja. Naša malenkost in modni oblikovalci, vam lahko pomagamo do popolnega osebenga sloga, da lahko postanete edinstveni v vseh pogledih.

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.