Usnje – Rock & Roll Na Pravilen Način

Vpeljati usnje v vsakodnevne stajlinge morda ni tako velik izziv za drzne fashioniste, vendar mnoge ženske, svoj slog oblačenja označujejo kot ”varen” in vprašanje, ki se ob tem pojavi je: ali je lahko nošenje usnja, vendar le tista točka, ki vas sili iz vaše cone udobja? Kakor koli že, bistvo in dejstvo sta, da usnje lahko nosi kdorkoli. Kdorkoli, pravo ali umetno (in mi vedno zagovarjamo in podpiramo umetno usnje), tudi, če ste le vesela gospodinja, ki omedli že, ko samo sliši za motoristično vožnjo. Tokrat vam bomo pokazali, da gre usnje tudi veliko dlje od usnjenih jaken in škornjev. Poleg tega, da je usnje nadvse stajliš, je odlična prehodna zadevščina, ki jo lahko nosite celo leto naokoli. Pokazali vam bomo, kako navdušite z drzno usnjeno obleko ali drznimi hlačami, brez, da izgledate preveč seksi (in še vedno pokažete svojo drzno stran). Torej, let’s rock!

 

Usnjeni detajli

Vsi že veste, da vedno zagovarjamo, da se vseh sprememb ali novih trendov, lotite raje počasi, kot pa da brezglavo tavate in delate nepopravljivo škodo. Zato je za vse bolj zadržane na začetku morda najboljša rešitev, da začnete z usnjenimi dodatki, sploh, če se bojite, da večji kosi še niso čisto za vas. Poleg tega, da preizkusite usnjene škornje in torbo (če še niste), je pridih usnja zelo dobrodošel tudi drugod – če želite pri svojem izgledu poudariti eno osrednjo točko, je lahko že majhen usnjen žep ali pa morda usnjena ”flika” na komolcu tisti pravi kontrast (brez tveganja vulgarnega izgleda). Predlagamo, da preizkusite usnjene rokave v celoti, kajti ta izgled nam je najljubši, ki združuje brezčasno klasiko in drzni izgled.

 

usnjefoto

usnjefoto

 

Usnjene hlače ali legice

Morda se vam zdi, da so usnjene hlače, že slišati nadvse divje! No, tukaj bi se težko še bolj motili, kajti usnjene hlače ali legice, so neskončno vsestranske in nikakor ne rabijo biti le kričeč kos v vaši garderobi. Izognite se le superherojskemu videzu in sprostite notranjo rock zvezdo tako, da jih kombinirate z ohlapnim in malce daljšim zgornjim delom. Ta trenutek se lahko v nedogled poigravate z izgledi tudi tako, da jih kombinirate s pleteninami, saj sta usnje in pletenine večna prijatelja!

usnjene-hlacefoto

usnjefoto

 

Usnjena obleka

Če želite nositi usnje od glave do pet in se hkrati izogniti ”cat woman” dominantnemu videzu, izberite raje kose, ki vam niso popolnoma oprijeti. Preizkusite recimo obleko z širokim krilom, v kateri bodo vaši boki popolnoma svobodni, izgledale boste šik brez, da bi izgledale preveč seksi. Če vam samozavest dopušča, pa vsekakor izberite popolnoma oprijeto obleko, s kakšnimi posebnimi dodatki, kot so recimo resice. Obujte čevje v nevtralnih barvah, kot je recimo barva šampanjca ali bež in dodajte nakit, ki bo malce preusmeril pozornost z vašega divjega videza.

 

usnjena-oblekafoto

usnjefoto

 

Usnjeni topi

Oprijeti usnjeni topi ali korzeti, so že sami po sebi nadvse zapeljivi, zato bi jih morda želeli omiliti s kakšnim krilom visokega pasu, ki zopet spodaj ni oprijeto. Poskusite morda tudi z jopo in obujte škornje z nizko peto ali popolnoma ravno obutev, kar bo vaš izgled naredilo skoraj ali pa že čisto spodoben. Pazite pri izbiri jope – večina njih pri tem izgledu zaradi okornosti in ponesrečene tkanine odpade!

usnjefoto

usnjeni-dodatkifoto

 

Usnjeno svinčnik krilo

Svinčnik krilo na drugi strani vedno izgleda prefinjeno, zato ga zlahka oblečete v službo. Pa vendar, v kolikor se ne želite počutiti, kot bo bili v nočnem klubu, pazite na zgornja oblačila, da so profesionalna in bolj ohlapna (vendar ne preveč). Ženstven izgled pa ustvarite z rdečimi salonarji, seveda z visoko peto. Nizka peta, v tem primeru, nikakor ne bo naredila željenega vtisa! Prav odlično lahko svinčnik krilo kombinirate tudi s čipko, saj gre usnje naravnost fantastično s čimer koli se že lahko spomnite.

 

usnjeno-krilofoto

usnjefoto

 

Njena viskost: Usnjena jakna

Naše mnenje je, ne glede na to kaj nosite, če imate čez oblečeno pravo usnjeno jakno, vedno izgledate super! Usnjena jakna gre odlično z res veliko različnimi izgledi – z jeansom, vojaškim stilom in celo z malo črno obleko – tako sporočate, da ste samozavestni in kul. V pisarni, enkrat za spremembo, zamenjajte blazer z usnjeno jakno in si nadenite še očala za branje (ali kot dodatek) za končni ”hipster” izgled.  Izogibajte se zadrgam, če želite izgledati stajliš in zapomnite si, da odlična usnjena jakna ni nujno črne barve, zato preizkusite tudi druge barve kot so konjak,  kamelja, morda pa pojdite celo dlje. Si upate?

 

usnjena-jaknafoto

usnjefoto

 

Nasvet za konec: kontrasti in kombiniranje so ključne točke pri stiliranju usnja v vaših izgledih. Grobi usnjeni kosi, bi se morali omehčati z ženstvenimi kosi, med tem, ko oprijeto in barvno usnje, lahko izgleda res odlično z bolj možatimi kosi oblačil. Se še vedno sprašujete kako? Kontaktirajte nas in z veseljem vam pomagamo vpeljati malce rokenrola v vašo garderobo!

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.