Outfit Za Deževne Dni – Enostavni Koraki Za Boljši Izgled

Ne glede na to kje živite, če se zbudite v deževen dan in morate ven po opravkih ali službo, (po vrh vsega pa seveda izgledati še profesionalno), je za mnoge precej težka in mukotrpna naloga! Čeprav izbrati pravi outfit, za deževne jesenske dni, izgleda kot že vnaprej izgubljena borba z neukrotljivimi kodravimi lasmi, turobno-sivim ozračjem in razmazano maskaro, resnično ni potrebno, da je tako. Torej, preden spet oblečete prevelik pulover in obujete do skrajnosti dolgočasne škornje, si poglejte, kako imate  lahko uglajen in urejen outfit tudi ko zunaj lije kot iz škafa!

Outfit, ki ne razočara

outfitfoto

Začnimo z nekaj osnovami za deževne dni: če nosite očala, v deževnih dneh raje izberite kontaktne leče – tako se enostavno izognete vedno orosenim steklom, ko stopite v zaprt prostor. Če radi nosite ure in zapestnice, jih skrbno pazite (veliko današnjega nakita reagira ob kontaktu z vodo). Ne pozabimo tudi na telefone in mp3 predvajalnike, da jih skrbno skrijemo pred dežjem, morda tokrat žep ni najboljša izbira. Kar zadeva pričeske, vsi poznamo vedno neukrotljive lasje, kadar je zunaj veliko vlage v zraku! Morda si tokrat le lahko naredite čop ali figo visoko na glavi. Razne urejene in neurejene kite, lahko tudi na strani. Lasje speti na stran… Veliko možnosti imate tudi ob deževnih dneh. Aja, pa ne skoparite pri spreju za utrjevanje. Najboljša rešitev pri ličilih pa je popolnoma brez, sploh, če ste pozabljivi z dežniki. Vsekakor pa je za vse nas, ki svojega doma nikoli ne zapustimo brez ličil, obvezna vodootporna maskara in vodoodporne barvice. Danes se že brez težav najdejo ličila, ki so precej dobra v tem razredu.

outfitsfoto

Kar zadeva vaš outfit – kar nekaj reči je, ki jih je vredno raziskati. Kot prvi, seveda, brezčasno trenč. V dobrem trenču bo vaš outfit v deževnih dneh vedno brezhibno urejen in prefinjen. Trenči s pasovi so vedno dobra izbira, da malce pokažete in poudarite svoj pas. Trenč naj lepo objema vašo obliko telesa in lepo poudarja postavo. Barve? Poskusite tokrat mimo črne barve, saj se pri trenču v črni barvi hitro izgubijo značilnosti tega čudovitega in brezčasnega kosa. Morda poskusite v temno modri, sivi ali celo v katerem od zelenih odtenkov. Seveda pa še vedno najbolj uporabna in laskajoča barva za trenč ostaja kamelja. Ne pozabite, da morate pod trenč tudi kaj obleči, kot recimo topel pulover, zato si nikar ne kupite premajhnega! In zopet pazite, da ne bo prevelik, saj ne želite, da brez oblike visi z vas in vas na videz naredi obilnejše. Alternativa trenču je bomber jakna. Saj trenča pače ne nosijo vsi. Pazljivo izberite takšno, ki bo moderna še mnoga leta in seveda izgledala odlično na vas.

outfitfoto

Pod trenčom lahko oblečete marsikaj. Obleke, tunike, krila, vse gre lahko super s pravim izborom legic ali hlačnimi nogavicami, celo usnjene hlače so nepogrešljive. Vse pa vam omogoča, da poleg obujete še škornje za dež. Usnjeni kosi nasplošno so dobra izbira za deževne dni in več o tem, kako nositi usnjena oblačila lahko preberete tukaj. Izgledu lahko dodate tudi razne šale, pokrivala – klobuk, kot je fedora, je popoln za jesensko obdobje, lahko vas spretno reši pred ”bad hairday” trenutki in vsekakor je tisti stajliš kos, ki oblikuje in definira vaš celotni izgled. Če želite izvedeti več o tem, kako nositi fedora klobuk – klik tukaj!

Vse, kar oblečete ob deževnih dneh predlagam, da je bolj živih barv – saj bo nošenje živih barv v turobnem dnevu, dvignilo in zbistrilo vaše počutje. Morda v opozorilo, da se raje izognite semišu, ali kateremu koli drugemu materjalu, ki ga dež lahko poškoduje in takrat ne nosite torb, ki so izdelane iz občutljivih materjalov.

 

outfitfoto

Drug nujen kos, za popoln deževen outfit, so malce posebni škornji za v dež. Teniske so zelo slaba izbira, saj bodo vaša stopala takoj plavala v vodi. V kolikor usnjeni škornji ali oksfordke niso vaša priljubljena izbira, izberite par prefinjenih gumijastih škornjev (povsod jih imajo, saj so zelo moderne že drugo sezono). Odločite se za ”mood maker” – podbudne barve kot so rdeča, oranžna, celo rumena in tako veselo skačite po vseh lužah, ki vam pridejo na pot.

 

outfitfoto

Nenazadnje omenimo še najbolj pomemben dodatek za vaš outfit v deževnih dneh – dežnik. Kjer koli že gre izbrskajte kakšnega res stajliš, takega, ki okolici sporoča vaše počutje ob deževnih dneh, ”mood maker” dežnik ali vsaj nadvse odbitega, ki vas bo ločil od množice. To ne bi smela biti težka naloga, saj večina ljudi pograbi prvi dežnik, ki jim pride pod roko in se ne obremenjujejo z njihovim izgledom. Škoda. Poleg odbitega dežnika pa si nadenite še nasmeh, ki ne bo odveč – to je zagotovo najboljša stvar, ki jo lahko nosite na turoben in zamorjen dan!

 

outfit-1foto

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.