Novoletni Make-up – Večna Drama

Obstaja le eno pravilo, ko je na sporedu tema: novoletni make-up – otresite se oklepa, go crazy! Tako je, če že obstaja čas, ko je povsem sprejemljivo, da si na meji norosti (ali čez), je to zagotovo najbolj nora noč v letu! Čas, ko brez zadržkov svoji domišljiji prepustiš svojo pot. Zakaj torej ne bi izkoristila vseh možnosti, ki se ti ponujajo? Pomisli na nove začetke in drzni si biti drugačna, predvsem pa – nepredvidljiva! Seveda, preden pa začneš, pri NVIC vedno priporočamo, da investiraš v dobro in kvalitetno kozmetiko ter analiziraš svoje poteze in značilnosti  obraza, kajti le tako lahko izgledaš najbolje. 

 

Novoleni make-up

novoletni-make-upfoto

Obraz

Ne glede na to, kolikokrat si to že slišala – ponavljamo še enkrat: vlaženje in hidratacija kože! Tvoj obraz naj izgleda svež, zato začni brisati prah z vitaminov in zgodaj v posteljo! Če ti to v rihajajočih dneh ne uspe (kar verjetno tudi ne bo), še dobro, da lahko vse svoje grehe prekriješ z dobrimi kozmetičnimi produkti. Nekateri so naravnost fantastični, kot recimo baza. Baza pod tvojim make-upom je ključna, kajti omogočila bo, da bo tvoj novoletni make- up zdržal vso dolgo in noro novoletno noč. Prvi korak je torej dobra hranilna dnevna krema, ki bo navlažila tvojo kožo (pusti 10-15 minut, da se dobro vpije, preden greš na drugi korak). Nato nanesi bazo ali primer (preden se večjih nepravilnosti lotiš s korektorejm), ki bo spretno zapolnil vse pore in majhne nepravilnosti na tvoji koži, jo naredil svilnato na dotik ter povečal obstojnost celotnega make-upa. Po kremi in bazi, je čas za tekočo podlago in korektor. Podlago fiksiraj s pudrom v prahu (priporočamo rahlo ”bronz” / zagorel odtenek). Zakaj fiksiranje? Želimo lesk, vendar lesk izjemno majhnih bleščic in ne stopljen ”cake look” (to izgleda tako, kot bi se ti make up dobesedno topil na obrazu), ki ga doseže mnogo žensk, ko ne utrdijo svoje podlage. In nenazadnje, po svojih ličnicah sprehodite še čopič z blushom in poudarite lička (ali še raje z bronzerjem) v odtenkih svilnate roza ali svetle fuksije. Z bronzerjem ali temnejšim suhim pudrom, obrazu ustvarite obliko, poudarjate ličnice in senčite kotičke.

 

novoletni-make-up foto

Oči

Kot velja za vse velike stvari v življenju – večje je, boljše je! To je edino pravilo, ki si ga je vredno zapomniti, ko izbiraš novoletni make-up. Barve senčil, ki so letos pravi hit, sta kaki in barva olive, vendar kot že rečeno – daj si duška, zato v svojo paleto barv vključi tudi svetlo zeleno in modro, živo rdečo in oranžno, z veliko mero bleščic in svetlečim osvetljevalcem. Zadimljene oči so vedno ”in” skupaj z drznim črtalom za oči (v vseh barvah). Ko govorimo o stilu, razmisli, kateri look želiš doseči in temu primerno prilagodi tudi svoj novoletni make -up; želiš bolj glamurozen & sijoč videz, temen & seksi ali retro & naraven? Vsi ti izgledi zahtevajo različne produkte in nanos, zato ne bi bilo pretirano odveč, da želeni look, preizkusiš nekaj dni pred novoletno zabavo. Seveda ne zanemari tudi svojih obrvi – izenači jih z uporabo tehnike, ki ti je blizu. Je to barvica ali morda senčilo? Kakor koli, nikakor ne moreš zgrešiti, če izbereš barvico ali senčilo, ki je za odtenek svetlejši od tvojih las. Seveda, je to le predlog, če ti je všeč drastičen kontrast, pri čemer so obrvi precej temnejše ali svetlejše od las -go for it! Zakaj pa ne? Pazi le, da se te ne bo kdo preveč ustrašil!

 

novoletni-make-upfoto

Ustnice

Glos za ustnice in svetleče šminke, so lahko že zaščitni znak novoletnih zabav, zato se pripravi, da boš to noč morala prebaviti kar nekaj bleščečega glosa/šminke, ki ga boš kar nekjakrat nanesla skozi cel večer in dolgo noč. V zimskem času, so temni odtenki precej bolj priljubljeni (kot recimo temno vijolična in temno rdeča = bordo), vendar tudi s svetlejšimi odtenki ne moreš preveč zgrešiti, še posebno, če se ujemajo s tvojim okusom in outfitom. Če želiš, da je barva na tvojih ustnicah bolj obstojna in izrazita, pred nanosom ustnice obrobi in pobarvaj z ujemajočo se barvico. In ne, ne glede na to, kako izgleda tvoj novoletni make-up, z rdečo šminko je pač nemogoče ustreliti mimo! Enostavno ne gre.

 

novoletni-make-upfoto

Kot predvidevamo, imaš še več vprašanj glede svojega novoletnega make-upa, zato jih lahko kar takoj odgovorimo…

– Naj izberem umetne trepalnice? Daljše kot so, boljše so!

– Naj nanesem bleščice, čeprav nimam več 12 let?!? Kaj tega še nisi naredila?!

– Naj prvič preizkusim neko čudno barvo črtala? Kako lahko temu rečemo ne? Saj je vendar novoletna  zabava!

– Razmišljam, da bi dodala še blešic? Pridna.

– Nimam ujemajoče šminke s senčilom? Hura, hura!
– Naj nanesem bleščice na lase? In kaj pravzaprav še čakaš??

Vse, kar te sedaj še čaka je, da izbereš svoj končni novoletni make-up. Naš zadnji nasvet pa je – naj ne zasenči tvojega outfita (ideje poslovnih in ostalih  stajlingov lahko najdeš TUKAJ). Zato smo pri NVIC zbrali nekaj make up videzov, ki so nam najbolj všeč in jih brez zadržkov lahko posvojiš za najdaljšo noč v letu. Seveda, če imaš katero od svojevrstnih posebnih zahtev, se lahko obrneš tudi na naš team  lepotnih strokovnjakov, ki ti bodo z veseljem v pomoč. Srečno in dolgo novoletno rajanje ti želimo!

 

makeupfoto

make-upfoto

novoletni-make-upfoto

makeupfoto

make-upfoto

novoletni-make-upfoto

novoletni-make-upfoto

novoletni-make-upfoto

novoletni-make-upfoto

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.