Modna pravila – Uprite Se In Jih Kršite!

Katera so pa vaša modna pravila? Imate nekaj trdnih pravil, ki jih enostavno ne odobravate? Kot recimo modro senčilo in roza šminka. Ali dragi dizajnerski čevlji z zelooo poceni torbo. Morda gostja v beli obleki na poročnem sprejemu. Kaj pa kazanje spodnjega perila? Vodoravne črte na splošno? In tako dalje. Modni poznavalci pogosto trdijo, da nekatera pravila enostavno moramo upoštevati in spoštovati, brez izjem. Pa vendar smo si pri Nina Vidmar Image Consulting privoščili sprehod po tankem ledu med dovoljenim in za nekatere prepovedanimi modnimi kombinacijami.

 

Modna pravila – uprite se jim!

Pižamast stil

Ne, v svoji pižami pa res ne morete ven. To je ”pižama stil/izgled”, ki ni mišljen dobesedno, da zjutraj le obujete čevlje greste ven. Zagotovo pa lahko rečemo, da potrebujete precj samozavesti, ko v javnosti nosite pižami podobna oblačila. Pa vendar, če vam je všeč, zakaj pa ne? Dodatno – izbirajte pižamaste kose z dovršenimi detajli, ki bodo lepo izgledali z enostavnimi usnjenimi dodatki, kot je recimo torba ali čevlji.

modna-pravilafoto

modafoto

 

Strgane žabe

Mislite, da so vaše luknjaste žabe za v smeti? Pomislite še enkrat. Letos je punk stil kar močno prisoten, zato poleg žab/naljonk, poiščite še strgan t-shirt, črno obutev in vintage jakno. Vse to pa kombinirajte s (pazljivo) strgano mrežo (mrežasta oblačila). Oči so močno obrobljene s črnim svinčnikom, razkuštrana pričeska in bleda polt – vse to zaokroži pristen punk izgled. Vendar pazljivo z drugimi dodatki, naj so popolnoma enostavni, da boste še vedno lahko izgledale spodobne, če je to vaš stil seveda…

modna-pravilafoto

 

Nogavice na pete

Nogavice so precej resna zadeva letos! Svetle, pisane, vzorčaste in teksturirane. Nogavice so tisti mali dodatek, zaradi česar bo vaš izgled trendovski, tudi če boste nosile povsem običajne in pusta oblačila. In letos jih ne nosimo le skupaj s petami, temveč tudi poleg drastično elegantnih izgledov, le zato, da celotnemu izgledu dodamo malce neravnovesja.

 

ulicna-modafoto

modna-pravilafoto

Okoli pasu

Nosite jakno v rokah? Dolgčas! Okoli pasu zavezana jakna ali pulover je tokrat nekakšen statement. Nikar ne mislite, da je to le ”casual” stil, ker to ni. Jakna okoli pasu je skrbno kombinirana z drugimi modnimi detajli, kar bo izgledu dalo trendy look.

 

modna-pravilafoto

modne-zapovedifoto

Dolgi zgornji deli

Pa kaj, če je zgornji del daljši od vaših kratkih hlač ali krila! Daljši kot je top, krajši je spodnji del oblačil – tako bomo letos razmišljale. Pa vendar, če ne želite izgledati vulgarno, kombinirajte enobarvne odtenke in zgornji del naj je precej ohlapen. In če menite, da je ta trend lahko rizičen za vas, eno stran zataknite notri in pokažite, da pa le imate nekaj pod dolgo majico. Osnoven izgled dovoljuje, da dodamo precej dodatkov, zato kar pogumno z njimi!

 

modna-pravilafoto

modne-novostifoto

Neujemajoči kosi

Ste naveličane izgledov, ki se že preveč popolno ujemajo? Eden izmed največjih modnih tveganj letos je zagotovo kombiniranje popolnoma neujemajočih se kosov. Kakor koli, skrivnost za tem navzkrižno sestavljenim izgledom, je v resnici precej načrtovana in koordinirana garderoba, ki se na koncu zlije v zanimiv izgled. Uskladite določene barve ali teksture in vključite detajle, ki bodo zabrisale meje različnih kosov.

 

nina-vidmarfoto

ulicna-modafoto

Želite še več stilskih nasvetov? Sledite nam na FB strani, Pinterestu, Instagramu in si zagotovite dnevno dozo stila, ki ga potrebujete!

 

Komentirajte

Prenesite si brezplačni priročnik "PRVI VTIS!"

Vpišite vaš email naslov in prejmite brezplačni priročnik na temo prvega vtisa.